Τεχνολογική αλλά και αισθητική ανανέωση για την Mercedes Benz GLE. Με την παγκόσμια της παρουσίαση να γίνεται στο φετινό Διεθνές σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι, το premium SUV καλείται να συνεχίσει την εξαιρετική του πορεία στην παγκόσμια αγορά αλλά και να αποτελέσει ορόσημο στην κατηγορία του.
Όσον αφορά τον εξωτερικό σχεδιασμό, η αισθητική ανανέωση προσφέρει τώρα στην GLE ένα αεροδυναμικό συντελεστή της τάξης του 0,29 (έναντι 0,32), κάτι που το τοποθετεί στην κορυφή σαν το πιο αεροδυναμικό SUV στην κατηγορίας του. Παράλληλα, η αύξηση του μεταξονίου κατά οκτώ ολόκληρα εκατοστά (σύνολο 2,995 μ.) προσφέρει πλέον μεγαλύτερους χώρους τόσο για επιβάτες όσο και για αποσκευές. Συγκεκριμένα αυξήθηκε κατά 69mm ο χώρος για τα πόδια των πίσω επιβατών αλλά και 33mm για τα κεφάλια ενώ ο χώρος αποσκευών φτάνει τώρα τα 825 λίτρα (2055 λίτρα με τα πίσω καθίσματα πεσμένα). Η νέα GLE διαθέτει νέα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω και επανασχεδιασμένα γρίλια ενώ οι νέου σχεδιασμού ζάντες είναι διαστάσεων από 18 έως 22 ίντσες.

Αλλαγές υπάρχουν και στο μοντέρνο και καθόλα τεχνολογικά προηγμένο εσωτερικό χώρο που φυσικά κινείται στα υψηλά πρότυπα ποιότητας του γερμανικού εργοστασίου. Το νέο προηγμένο σύστημα πολυμέσων MBUX κάνει την εμφάνισή του με τις δύο μεγάλες οθόνες 12.3 ιντσών να βρίσκονται στο βασικό εξοπλισμό του μοντέλου. Η νέα GLE, κατά την πρώτη της παρουσίαση, ήταν εφοδιασμένη με ένα 6κύλινδρο σε σειρά κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 3.0 λίτρων στην έκδοση GLE 450 4MATIC απόδοσης 367 ίππων και 500 Nm ροπής. Φυσικά, η γκάμα των κινητήρων του μοντέλου θα μεγαλώσει με την είσοδο της στην αγορά. Ο τρίλιτρος κινητήρας διαθέτει τη λειτουργία EQ Boost που τις χαρίζει επιπλέον 22 ίππους και 250 Nm ροπής. Παράλληλα εξοπλίζεται με σύστημα τετρακίνησης ενώ όλες της οι εκδόσεις, θα εφοδιάζονται με σύστημα μετάδοσης 9G-Tronic, με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο πολύδισκο συμπλέκτη που θα επιτρέπει τη μεταβαλλόμενη ροπή ανάμεσα στους δύο άξονες για πιο άνετη κίνηση εκτός δρόμου. Σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία πολύ σύντομα θα υπάρξουν και πετρελαιοκίνητες εκδόσες και plug-in hybrid.

Πλήρες θεωρείτε και το τεχνολογικό πακέτο συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης για τη νέα GLE αφού η Mercedes φρόντισε να εξοπλίσει το μοντέλο με ότι πιο σύγχρονο υπάρχει στη γκάμα της. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται και μια βελτιωμένη έκδοση του Active Distance Assist Distronic το οποίο, συνεργαζόμενο με τα συστήματα επιτήρησης του αυτοκινήτου και αξιοποιώντας δεδομένα για την κυκλοφορία σε πραγματικό χρόνο, επιβραδύνει το αυτοκίνητο αποτρέποντας ενδεχόμενο ατύχημα. Επίσης, συγκαταλέγεται και το νέο, προαιρετικό σύστημα E-Active Body Control το οποίο προσαρμόζει τον κάθε τροχό ξεχωριστά αλλά και το ύψος της αερανάρτησης στις αλλαγές κατεύθυνσης και μεγιστοποιεί την πρόσφυση.
Παρών στην τεχνολογική λίστα της GLE δίνει επίσης και το ευφυές infotainment με τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης που έκανε πρεμιέρα στην A-Class.
Η GLE θα παρουσιαστεί στην ευρωπαϊκή αγορά στις αρχές του 2019.