Γεμάτη εκπλήξεις ήταν η παρουσία της Porsche στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι. Εκτός από την ανανεωμένη Macan, παρουσίασε μια δεύτερη πρωτότυπη έκδοση της 911 Speedster και παράλληλα ανακοίνωσε και την παραγωγή της. Πιο συγκεκριμένα, η εμπνευσμένη από ρετρό στοιχεία 911 Speedster θα κατασκευαστεί σε 1.948 μονάδες, αριθμός που επελέγη για να τιμήσει την χρόνια που κυκλοφόρησε η πρώτη Porsche 356 η οποία αποτέλεσε την απαρχή των επιτυχιών της θρυλικής εταιρείας.

Porsche Speedster 2018 Concept

Τόσο το πρώτο όσο και το δεύτερο πρωτότυπο έχουν σαν βάση τους την 911 Carrera 4 Cabriolet με τη διαφορά ότι κομμάτια του πλαισίου και του αμαξώματος κατασκευάζονται πλέον από ανθρακονήματα με τεχνογνωσία από την 911 GT3. Και αυτό για τη διατήρηση του βάρους του μοντέλου σε χαμηλά επίπεδα. Το σύστημα εξαγωγής καταλήγει σε απολήξεις τιτανίου ενώ ο ατμοσφαιρικός επίπεδος εξακύλινδρος κινητήρας των 500 ίππων συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων φέροντας την φροντίδα του τμήματος που φροντίζει τις εκδόσεις 911 της Porsche.

Η δεύτερη πρωτότυπη έκδοση της 911 Speedster που παρουσιάστηκε στο Παρίσι ήταν σε κόκκινη απόχρωση Guards Red, παραπέμποντας σε αντίστοιχη έκδοση του 1988, σε αντίθεση με το πρώτο πρωτότυπο που έκανε την εμφάνιση του σε ασημί χρωματισμούς πέρυσι. Παράλληλα, η Porsche 911 Speedster Concept II διαθέτει διαφορετικού σχεδιασμού ζάντες που παραπέμπουν στην 911 DSR και στις αγωνιστικές GT3 R, πιο σκούρα φωτιστικά σώματα αλλά και πιο σκούρο χρώμα στο φινίρισμα των εξωτερικών καθρεπτών. Μαζί και η κεντρικά τοποθετημένη είσοδος της δεξαμενής καυσίμου.

Τα δυναμικά στοιχεία συνεχίζονται και στο εσωτερικό του μοντέλου με ρετρό πινελιές αλλά και με μαύρο δέρμα στις επενδύσεις με κόκκινες λεπτομέρειες.

Porsche Speedster 2018 Concept

Σύμφωνα με την εταιρεία η παραγωγή της 911 Speedster θα ξεκινήσει τον ερχόμενο χρόνο και θα διατεθεί σε συνδυασμό με τα Heritage Design Packages τα οποία σχεδιάστηκαν προς τιμή της επετείου των 70 χρόνων της γερμανικής φίρμας. 

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.