Άλλο ένα σημαντικό βραβείο πρόσθεσε στη μακρά του λίστα το 3008 της Peugeot. Αυτή τη φορά πρόκειται για το «MAAF 2018 Auto Environment Award» που αποδόθηκε στο Peugeot 3008 GT BlueHDi. Το βραβείο αυτό απονέμεται από κριτική επιτροπή αποτελούμενη από 12 δημοσιογράφους από τον ειδικό Τύπο της Γαλλία για τα αυτοκίνητα με το μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Το βραβείο παραδόθηκε στον Vincent Heride, υπεύθυνο εξέλιξης του Γαλλικού εργοστασίου για το 3008 σε ειδική τελετή που έγινε πρόσφατα στο Παρίσι.

Το Peugeot 3008 είναι ένα μοντέλο που κατάφερε να μαζέψει τα σημαντικότερα βραβεία της αυτοκινητοβιομηχανίας, κάτι που πολύ λίγα μοντέλα στη σύγχρονη ιστορία του αυτοκινήτου το κατάφεραν αυτό. Ένα καθαρόαιμο SUV που προσφέρει αυξημένες διαστάσεις, καθόλα σύγχρονο σχεδιασμό και μια μεγάλη γκάμα αποδοτικών και οικονομικών κινητήρων. Επιπρόσθετα, το νέο Peugeot 3008 διαθέτει πολλές τεχνολογικές καινοτομίες, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται τα τελευταίας γενιάς συστήματα άνεσης και υποβοήθησης, καθώς και πλήρη υποστήριξη σε επίπεδο διασύνδεσης. Το μοντέλο προσφέρει ένα μοναδικό συνδυασμό στιλ, άνεσης και οδηγικής απόλαυσης, ενώ πρωτοστατεί με το προηγμένο τεχνολογικά και βραβευμένο Peugeot i-Cockpit®. Ειδικά στην τελευταία του γενιά, το Peugeot i-Cockpit® προσφέρει μια μοναδική οδηγική εμπειρία πίσω από το κόμπακτ τιμόνι, τα πλήρως ψηφιακά όργανα διάστασης 12,3 ιντσών και την υψηλών προδιαγραφών οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα που πλαισιώνεται από τους πρωτότυπους διακόπτες.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του 2018, το εργοστάσιο της Peugeot επιβεβαίωσε την ηγετική του θέση στην κατηγορία των SUV αφού, με ένα ποσοστό της τάξης του 8,3%, η Peugeot κατάφερε να διαθέσει 126.000 οχήματα στη Γαλλική αγορά. Αριθμός που αντιπροσωπεύει το ένα στα τέσσερα αυτοκίνητα που εγγράφονται στη Γαλλική αγορά αποδεικνύοντας την υπεροχή των Peugeot 2008, 3008 και 5008 στην αγορά. Παράλληλα, το εργοστάσιο ανακοινώνει ότι το σύνολο της γκάμας της είναι πλήρως εναρμονισμένο με το πρωτόκολλο WLTP που αφορά τις νέες δοκιμές μέτρησης κατανάλωσης και ρύπων και τέθηκε σε ισχύ την 1η Σεπτεμβρίου 2018.

 

 

 

 

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.