VW TCross:

The new Volkswagen T-CrossΕξαιρετική ήταν η απόδοση του Volkswagen T-Cross στη δοκιμασία ασφαλείας του ανεξάρτητου οργανισμού Euro NCAP (European New Car Assessment Programme). Ανεξάρτητοι ελεγκτές χάρισαν στο νέο μοντέλο της VW στην κατηγορία των Compact SUV, κορυφαίες βαθμολογίες σε όλες τις δοκιμασίες.

Το νέο T-Cross, που μόλις πρόσφατα έκανε και την πρώτη του εμφάνιση στους εκθεσιακούς χώρους της Unicars, διαθέτει πολλά βοηθητικά συστήματα στο βασικό εξοπλισμό, κάποια από τα οποία στο παρελθόν υπήρχαν μόνο σε οχήματα υψηλότερων κατηγοριών. Μαζί με τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά κατά την διάρκεια μιας σύγκρουσης και την υψηλή προστασία επιβατών, υπάρχουν και συστήματα ενεργής ασφάλειας που μειώνουν το ρίσκο της σύγκρουσης αλλά και βελτιώνουν την άνεση κατά την οδήγηση.

Στη βασική του έκδοση, το T-Cross διαθέτει αυτόνομης πέδησης Front Assist με σύστημα ανίχνευσης πεζών γνωστό ως Pedestrian Monitoring και λειτουργία City Emergency Braking System, Lane Assist, Hill Start Assist και το προληπτικό σύστημα προστασίας επιβατών Proactive Occupant Protection. Το τελευταίο κλείνει αυτόματα τα παράθυρα και την ηλιοροφή, σφίγγει τις ζώνες και ανεβάζει την ένταση των φρένων σε περίπτωση ανίχνευσης πιθανής αστάθειας του οχήματος. Περαιτέρω βασικός εξοπλισμό αποτελούν και τo Blind Spot Monitor με Rear Traffic Alert. Προαιρετικά προσφέρονται το σύστημα εντοπισμού κόπωσης Driver Alert System, το σύστημα υποβοήθησης παρκαρίσματος Park Assist και φυσικά το Adaptive Cruise Control (ACC), που βοηθάει το αυτοκίνητο να φρενάρει και να επιταχύνει αυτόματα.

The new Volkswagen T-CrossΟι δοκιμές Euro NCAP δημιουργούν συνθήκες παρόμοιες με τα πιο κοινά ατυχήματα στον δρόμο. Το T-Cross ολοκλήρωσε όλες τις δοκιμασίες με τις υψηλότερες βαθμολογίες. Στο τέλος των δοκιμασιών, το μοντέλο πέτυχε βαθμολογία 97% στην κατηγορία “Προστασία Ενήλικων Επιβατών». Στην κατηγορία “Προστασία Ανήλικων Επιβατών, το T-Cross σημείωσε βαθμολογία 86%, υπογραμμίζοντας τον απόλυτα οικογενειακό χαρακτήρα του. Τα «Ενεργά Υποστηρικτικά Συστήματα” πήραν βαθμολογία 80%, που είναι πολύ πιο ψηλή από παλαιότερες δοκιμασίες προηγούμενων αυτοκινήτων στην κατηγορία αυτή. Επίσης πολύ υψηλή ήταν και η βαθμολογία στην κατηγορία “Προστασία Πεζών” με 81%.

Ο συνδυασμός όλων των πιο πάνω, είχαν σαν αποτέλεσμα το T-Cross να λάβει την κορυφαία βαθμολογία των πέντε αστέρων, θέτοντας νέα πρόταση στον τομέα της ασφάλειας στην κατηγορία αλλά και σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Αυτή την στιγμή αποτελεί ίσως την πιο ασφαλή επιλογή στην κατηγορία.

Το νέο συμπαγές SUV της εταιρείας ενισχύει την προσπάθεια του Ομίλου στη ραγδαία αναπτυσσόμενη κατηγορία των SUV και έρχεται να προστεθεί στη γκάμα της VW δίπλα στα T-Roc, Tiguan και Touareg. Είναι ένα μοντέλο που συνδυάζει, στυλ, πρακτικότητα, ευελιξία, συνδεσιμότητα και οικονομία, ανεβάζοντας ψηλά τον πήχη στην κατηγορία του.

Το ολοκαίνουριο VW T-Cross προσφέρεται από 16,500 ευρώ με ένα πολύ πλούσιο βασικό εξοπλισμό!