Ακόμα ένα σημαντικό κεφάλαιο γράφτηκε στην πολύχρονη ιστορία του θρυλικού Ford Mustang αφού το μοντέλο άγγιξε τα δέκα εκατομμύρια μοντέλα παραγωγής. Αυτό είναι ακόμα μια απόδειξη ότι το muscle car της Ford κυριαρχεί στην κατηγορία του εδώ και 50 χρόνια σαν το πιο πετυχημένο μοντέλο ενώ τον ίδιο τίτλο έχει τα τελευταία τρία χρόνια και σε παγκόσμιο επίπεδο.
Το μοντέλο που σηματοδότησε το μαγικό αριθμό των δέκα εκατομμυρίων παραγωγής ήταν ένα λευκό Cabrio με V8 κινητήρα 460 ίππων που συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, ενώ κατασκευάστηκε στο εργοστάσιο της Ford στο Μίσιγκαν. Όπως αναφέρει η Ford, το επετειακό αυτοκίνητο είναι βαμμένο στο ίδιο χρώμα με το πρώτο Mustang με αριθμό πλαισίου 001, που κατασκευάστηκε το 1964 και διέθετε και αυτό V8 κινητήρα και χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Για το λόγο αυτό η Ford διοργάνωσε μια ειδική εκδήλωση στα κεντρικά της στο Dearborn προκειμένου να γιορτάσει αυτό το σημαντικό ορόσημο. Προσκεκλημένοι ήταν 60 ιδιοκτήτες Mustang διαφόρων γενιών.

10 Millionth Mustang formation at Flat Rock Assembly Plant in Flat Rock, Mich.

«Ο κόσμος είναι ερωτευμένος με το Mustang» σχολιάζει ο Erich Merkle, αναλυτής πωλήσεων της Ford. «Το Mustang αντιπροσωπεύει την επιτομή της Αμερικανικής σχεδίασης, των επιδόσεων και της ελευθερίας, ενώ η μοναδική του προσωπικότητα γοητεύει το κοινό σε διεθνή κλίμακα.» Από το 2015 η έκτη γενιά του Mustang άρχισε να διατίθεται και στην Ευρώπη καταγράφοντας πωλήσεις που αγγίζουν σχεδόν τις 40.000 μοντέλα κατατάσσοντας το σαν το πιο καλουπουλημένο sport coupe στον κόσμο. Μόνο κατά το 2017 το σπορ μοντέλο της Ford κατέγραψε 125.809 πωλήσεις σε 146 χώρες και ήταν η τρίτη συνεχόμενη χρονιά εμπορικής κυριαρχίας της Mustang στην κατηγορία της.
2018 Mustang GT Coupe in Ruby Red

Το θρυλικό Ford Mustang βρίσκεται στους εκθεσιακούς χώρους της Michaels Automotive. εφοδιασμένο με τον αποδοτικό 2.3 λίτρων EcoBoost της Ford που αποδίδει 314 ίππους και ροπή 432 Nm ροπής. Παράλληλα, η επιτάχυνση του στα εκατό χιλιόμετρα από στάση φθάνει μόλις σε 5,8 δευτερόλεπτα. Όμως, για τους πιο επιλεκτικούς η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει και το θηριώδες σύνολο των 5.0 λίτρων V8 που αποδίδει 418 ίππους και 530 Nm ροπής. Οι οδηγοί του Ford Mustang μπορούν να προσαρμόσουν τις επιδόσεις του αυτοκινήτου τους σύμφωνα με τις επιθυμίες και τις οδηγικές συνθήκες με τα Selectable Drive Modes. Αυτά ελέγχονται από διακόπτες στην κεντρική κονσόλα και προσαρμόζουν τον ηλεκτρονικό έλεγχο ευστάθειας AdvanceTrac, την απόκριση του γκαζιού, τη χαρτογράφηση αλλαγών σχέσεων αυτομάτου κιβωτίου και το σύστημα διεύθυνσης στα προγράμματα Normal, Sport+, Track ή Snow/Wet.
2019 Ford Mustang Bullitt

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.