Οι νέες BMW R 1250 GS και R 1250 RT – η μαγεία των ταξιδιωτικών και touring μοτοσικλετών αποκτούν νέο κινητήρα και μια σειρά τεχνολογικών χαρακτηριστικών που τις ανεβάζουν στην κορυφή της κατηγορίας. Πάνω από 35 χρόνια, ο κινητήρας boxer των μοντέλων GS και RT της BMW Motorrad αποτελεί σύμβολο δυναμικής και αξιόπιστης κινητήριας ισχύος, κατάλληλος για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων. Με τον προηγμένο κινητήρα boxer, οι νέες R 1250 GS και R 1250 RT δεν πετυχαίνουν μόνο ένα νέο επίπεδο ισχύος και ροπής αλλά και βελτιστοποιημένα χαρακτηριστικά ομαλής και αθόρυβης λειτουργίας, κυρίως στις χαμηλές στροφές. Επιπλέον, ο νέος κινητήρας προσφέρει βελτιωμένη κατανάλωση και ιδιαίτερα ευχάριστο ήχο. Η Τεχνολογία BMW ShiftCam χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στην παραγωγή των κινητήρων της BMW Motorrad: αυτή επιτρέπει τον μεταβλητό χρονισμό των βαλβίδων και τη μεταβλητή βύθιση στην πλευρά της εισαγωγής. Επιπλέον, οι εκκεντροφόροι εισαγωγής έχουν σχεδιαστεί για ασύγχρονο άνοιγμα των δύο βαλβίδων εισαγωγής, με αποτέλεσμα μια πιο αποδοτική καύση.

Παράλληλα, το Automatic Stability Control ASC εξασφαλίζει υψηλό επίπεδο οδηγικής ασφάλειας λόγω βέλτιστης ελκτικής πρόσφυσης ενώ το σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα Hill Start Control είναι επίσης στάνταρ και στα δύο μοντέλα με ανάλογα οφέλη. Διατίθενται δύο riding modes στον βασικό εξοπλισμό, ώστε οι μοτοσικλέτες να προσαρμόζονται στις προσωπικές προτιμήσεις των αναβατών.Το “Riding Modes Pro” διατίθεται τώρα σαν προαιρετικό στοιχείο εξοπλισμού, με το πρόσθετο riding mode “Dynamic”, Dynamic Traction Control DTC, και στην RT 1250 GS επιπλέον τα riding modes “Dynamic Pro”, “Enduro” και “Enduro Pro”. Το DTC επιτρέπει ακόμα πιο αποδοτική και ασφαλή επιτάχυνση κυρίως υπό κλίση. Το ABS Pro (τμήμα των Riding Modes Pro στην R 1250 GS, στάνταρ στην R 1250 RT) προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια στο φρενάρισμα, ακόμα και υπό κλίση. Το νέο Dynamic Brake Control DBC παρέχει πρόσθετη ασφάλεια στο φρενάρισμα, και σε δύσκολες συνθήκες, αποτρέποντας την τυχαία ενεργοποίηση του γκαζιού. Με παρέμβαση στον έλεγχο του κινητήρα, μειώνεται η ροπή στο φρενάρισμα, ώστε να γίνεται πλήρης αξιοποίηση της πίεσης πέδησης στον πίσω τροχό. Αυτό κρατά τη μοτοσικλέτα σταθερή και μειώνει την απόσταση φρεναρίσματος.

Με την προαιρετική ανάρτηση Dynamic ESA “Next Generation” της BMW Motorrad, οι αποσβέσεις προσαρμόζονται αυτόματα στις τρέχουσες συνθήκες, ανάλογα με την οδηγική κατάσταση και τους ελιγμούς, και υπάρχει αυτόματη αντιστάθμιση σε όλες τις συνθήκες φορτίου, κάτι που επιτρέπει την άριστη προσαρμογή της μοτοσικλέτας στις εκάστοτε συνθήκες, επιτυγχάνοντας εξαιρετικά άνετη απόσβεση και σταθερή απόκριση – διατίθεται επίσης για την R 1250 RT.
Τέλος, η νέα R 1250 GS έχει τώρα εξοπλισμό Συνδεσιμότητας στάνταρ, με έγχρωμη οθόνη TFT 6,5 ιντσών. Η R 1250 RT εφοδιάζεται με μεγάλη, έγχρωμη οθόνη TFT 5,7 ιντσών, η οποία συμπληρώνεται από αναλογικό ταχύμετρο και στροφόμετρο.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.