Μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, μέχρι και το τέλος του 2023, ο Όμιλος της Volkswagen θα επενδύσει σχεδόν €44 δις. σε έρευνα και εξέλιξη στο χώρο της ηλεκτρικής αυτοκίνησης, αυτόνομης οδήγησης, νέες λύσεις αυτοκίνησης και ψηφιοποίηση μέσα στα οχήματα και στα εργοστάσια παραγωγής της. Με λίγα λόγια, τα πιο πάνω θα αποτελέσουν το ένα τρίτο των συνολικών δαπανών του Ομίλου από το 2019 μέχρι το 2023 όπως ανακοινώθηκε από το Εποπτικό Συμβούλιο της VW.
«Ένας μεγάλος στόχος του Ομίλου Volkswagen είναι να επιταχύνει τους ρυθμούς ανάπτυξης της καινοτομίας. Εστιάζουμε τις επενδύσεις μας στο μέλλον της αυτοκίνησης αλλά και στην συστηματική λειτουργία και εφαρμογή της στρατηγικής μας» δήλωσε ο Herbert Diess, CEO της Volkswagen Aktiengesellschaft, μετά από τη συνάντηση του Συμβουλίου.

Ο Όμιλος Volkswagen δουλεύει συστηματικά για να βελτιώσει τα κέρδη όλων των μάρκων και εταιρειών έτσι ώστε να μπορεί να δαπανήσει σε όλες τις μελλοντικές προκλήσεις με δικούς του πόρους. Ο Frank Witter, Μέλος του Συμβουλίου Χρηματοδότησης και IT, δήλωσε: «Στηρίζουμε όλες τις επενδύσεις και τους στόχους μας, αφοσιωμένοι και συγκεντρωμένοι. Θα συνεχίσουμε συστηματικά να χαράσσουμε τη δική μας πορεία.
Οικονομικά θα υπάρξει μια μικρή γενική πτώση της τάξης του 6% από το 2020 και έπειτα, ωστόσο ο καθαρός τζίρος θα είναι το λιγότερο €10 δις. μέχρι το 2020. Η κρίση γύρω από το πετρέλαιο θα συνεχίσει να επηρεάζει τα κέρδη μέσα στο 2019 και 2020. Οι κινήσεις στην Κίνα δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί άρα δεν ήταν μέρος του προγραμματισμού του Συμβουλίου, μιας και θα χρηματοδοτηθούν από ντόπιους φορείς.

Την ίδια στιγμή, καρπούς φαίνεται να αποφέρει η συζήτηση για βιομηχανική συνεργασία ανάμεσα στον Όμιλο και την Ford, μιας και οι δυο εταιρείες μπορούν να βοηθήσουν η μία την άλλη, όσο αφορά προϊόντα αλλά και στις αγορές. Στο κέντρο της συνεργασίας αυτής θα είναι μια σειρά ελαφριών εμπορικών αυτοκινήτων που θα παραχθούν και από τις δυο εταιρείες μαζί. Η Volkswagen αναμένει μια μείωση κόστους αλλά και άνοδο απόδοσης με τη συνεργασία αυτή. Φυσικά η Ford και Volkswagen θα παραμείνουν ανταγωνιστές μιας και η συνεργασία δεν συμπεριλαμβάνει στρατηγικές γύρω από το marketing, τις τιμές ή το εμπόριο. Παρόλα αυτά, η πόρτα για περαιτέρω συνεργασία μετά από την δημιουργία της σειράς των εμπορικών αυτοκινήτων είναι ανοικτή.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.