O ολοκαίνουριο γαλλικό hot hatch έκανε την πρώτη παγκόσμια του παρουσίαση στο κοινό κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Σαλονιού Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Όμως, η Renault μόλις πρόσφατα ανακοίνωσε τόσο τις επιδόσεις όσο και την έναρξη των πωλήσεων του μοντέλου. Η τρίτη γενιά του Mégane RS είναι η ισχυρότερη στην ιστορία του μοντέλου. Δεν είναι μόνο οι επιδόσεις αλλά και τα πολλά τεχνολογικά στοιχεία που εφαρμόζονται για πρώτη φορά σε μοντέλο αυτής της κατηγορίας.

Το νέο Mégane RS εφοδιάζεται με τον 4κύλινδρο 1.8 λίτρων κινητήρα της Renault, που είναι ο ίδιος που εφοδιάζει και το θρυλικό Alpine A110. Στην περίπτωση του Megane RS αποδίδει 280 ίππους στις 6.000 στροφές και 390 Nm ροπής. Η κίνηση μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς μέσω μηχανικού κιβωτίου έξι σχέσεων σπορ προδιαγραφών ή του αυτόματου διπλού συμπλέκτη EDC ενώ φθάνει τα εκατό χιλιόμετρα από στάση σε μόλις 5,8 δευτερόλεπτα. Παράλληλα, είναι το πρώτο αυτοκίνητο στην κατηγορία που εφοδιάζεται με σύστημα τετραδιεύθυνσης, ενώ διαθέτει και «Launch Control» για γρήγορες επιταχύνσεις και η τεχνολογία «Multi-Change Down» για άμεσα και πολλαπλά κατεβάσματα των σχέσεων κατά το φρενάρισμα. Στο χώρο των αναρτήσεων, το νέο Mégane RS διαθέτει υδραυλικά bump stops για σωστή και αποδοτική λειτουργία σε κάθε είδους οδοστρώματος ενώ το νέο ελεγχόμενο διαφορικό Torsen της έκδοσης Cup φροντίζει για το μοίρασμα της δύναμης στο δρόμο.

Όσον αφορά την εξωτερική εμφάνιση, το νέο Renault Mégane RS ξεχωρίζει από το μεγαλύτερο συνολικό πλάτος και φυσικά τα μεγαλύτερα μετατρόχια, ενώ το μέγεθος των τροχών είναι  είτε 18 είτε 19” ιντσών. Εντύπωση προκαλούν οι μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα και το νέο αεροδυναμικό πακέτο που είναι εμπνευσμένο από την εμπλοκή της εταιρείας στους αγώνες. Το τελευταίο περιλαμβάνει εμπρός σπόιλερ, τονισμένους θόλους τροχών και νέο πίσω διαχύτη.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν φυσικά τα μπάκετ καθίσματα, τα αλουμινένια πετάλ και τα σπορ χειριστήρια με τις έγχρωμες ραφές δίνουν τον απαραίτητο αγωνιστικό τόνο. Επίσης, το σύστημα MULTI – SENSE διαθέτει πέντε προγράμματα: Comfort, Normal, Sport, Race και Perso. Ήδη η Renault άνοιξε το βιβλίο παραγγελιών του νέου Mégane RS ενώ προς τα τέλη του χρόνου θα παρουσιάσει στην αγορά και την έκδοση Trophy που θα αποδίδει 300 ίππους.