John Cooper Works GP:

Πρόκειται για ένα μοντέλο που θέτει νέα πρότυπα στον τομέα των επιδόσεων για την premium κατηγορία μικρών αυτοκινήτων. Τα αγωνιστικά του γονίδια σε συνδυασμό με τον τετρακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 306 ίππων το καθιστούν σαν το ταχύτερο ΜΙΝΙ που κατασκεύασε ποτέ η θρυλική εταιρεία. Το Mini John Cooper Works GP θα κατασκευαστεί σε μόλις 3000 κομμάτια.

Η τρίτη γενιά του μοντέλου αποδίδει 75 ίππους περισσότερους από τον προκάτοχο του. Αλλά αυτό δεν είναι το μόνο στοιχείο που χαρακτηρίζει τις δυνατότητες της έκδοσης John Cooper Works GP. Η γνήσια αγωνιστική του αίσθηση είναι προϊόν διαφόρων παραγόντων όπως η ανάρτηση που βασίζεται στην αγωνιστική τεχνογνωσία του τμήματος John Cooper Works, το μειωμένο βάρος του αμαξώματος, η στρεπτική ακαμψία, η αεροδυναμική και φυσικά ο κινητήρας που είναι ο ισχυρότερος που έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ σε μικρό αυτοκίνητο της μάρκας.

MINI JOHN COOPER WORKS GPΟ δύο λίτρων κινητήρας του νέου MINI John Cooper Works GP βασίζεται στην τελευταία γενιά της τεχνολογίας MINI TwinPower Turbo αλλά με σειρά βελτιώσεων για το μοντέλο. Η απόδοση των 306 ίππων και τα 450 Nm ροπής (1.750 – 4.500 σαλ) προσφέρουν μια επιτάχυνση στα 5,2 δευτερόλεπτα για τα εκατό χιλιόμετρα από στάση αλλά και μια τελική ταχύτητας της τάξης των 265 km/h. Διαθέτει ένα επίσης νέο 8-τάχυτο κιβώτιο Steptronic που φέρει ενσωματωμένο μπλοκέ διαφορικό και συνδυάζεται με τα χαρακτηριστικά επιδόσεων και την υψηλή ροπή του κινητήρα. Κιβώτιο που ελέγχεται μέσω ενός ηλεκτρονικού επιλογέα ειδικά σχεδιασμένου για το μοντέλο.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι κατά τη διάρκεια των δοκιμών στη φάση εξέλιξης του, ολοκλήρωσε το γύρο στην πίστα του Nürburgring σε λιγότερο από οκτώ λεπτά – σχεδόν ένα λεπτό ταχύτερα από τον αμέσως προηγούμενο προκάτοχό του.

 

Το νέο MINI John Cooper Works GP υιοθετεί ειδικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά που το κάνουν να ξεχωρίζει ενώ συμβάλλουν και στα οδηγικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου όπως στην ευστάθεια και την ακρίβεια ελέγχου ακόμα και σε συνθήκες δυναμικής οδήγησης. Μόνη χρωματική επιλογή για το εξωτερικό είναι το Racing Grey metallic ενώ  η οροφή και τα καλύμματα των εξωτερικών καθρεπτών έχουν φινίρισμα Melting Silver metallic για δημιουργία αντίθεσης.

MINI JOHN COOPER WORKS GPΣτο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα δερμάτινα σπορ καθίσματα John Cooper Works το δερμάτινο τιμόνι, επίσης JCW, τα χειριστήρια αλλαγών στο τιμόνι (shift paddles) και η κόκκινη αλουμινένια μπάρα που αποτρέπει τη μετατόπιση των αποσκευών προς τα εμπρός σε περίπτωση ξαφνικού φρεναρίσματος. Αναφέρουμε ότι η επένδυση στην πλευρά του συνοδηγού φέρει την αρίθμηση του αντίστοιχου οχήματος. Ο αριθμός αυτός παράγεται ανεξάρτητα για το καθένα από τα 3.000 αντίτυπα μέσω τρισδιάστατης εκτύπωσης.

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.