Porsche:

PORSCHE AGΕίναι ήδη γεγονός ότι σχεδόν καμία Porsche δεν είναι η ίδια με μια άλλη. Αλλά από δω και στο εξής, η 911 μπορεί να είναι όσο μοναδική όσο τα δαχτυλικά σας αποτυπώματα. Χρησιμοποιώντας μια καινοτόμο μέθοδο άμεσης εκτύπωσης που αναπτύχθηκε από την Porsche, μπορούν πλέον να εκτυπωθούν γραφικά στοιχεία με την υψηλότερη οπτική ποιότητα στα βαμμένα μέρη του αυτοκινήτου. Αρχικά, οι πελάτες που αγοράζουν μια νέα 911 μπορούν να έχουν το κάλυμμα εξατομικευμένο με ένα σχέδιο που βασίζεται στο δικό τους δακτυλικό αποτύπωμα. Αυτή η υπηρεσία διατίθεται μέσω των κέντρων Porsche, τα οποία έρχονται σε επαφή με τους συμβούλους πελατών στο Exclusive Manufaktur στο Zuffenhausen. Αυτοί οι σύμβουλοι συζητούν ολόκληρη τη διαδικασία με τον πελάτη, από την υποβολή του δακτυλικού αποτυπώματος μέχρι την ολοκλήρωση του οχήματος.

PORSCHE AGΓια το έργο, στο εργαστήριο βαφής του Zuffenhausen δημιουργήθηκε το λεγόμενο «technology cell». Εδώ αναπτύχθηκε και δοκιμάστηκε το νέο λογισμικό και το υλικό, καθώς και η σχετική διαδικασία ζωγραφικής και κατασκευής. Η απόφαση να τοποθετηθεί το τμήμα τεχνολογίας στο κέντρο κατάρτισης ήταν σκόπιμη: μεταξύ άλλων, θα χρησιμοποιηθεί επίσης για να εισαγάγει τους εκπαιδευόμενους σε πρωτοποριακές τεχνολογίες. Η άμεση εκτύπωση καθιστά δυνατή την παραγωγή σχεδίων που δεν είναι εφικτά με τη συμβατική βαφή. Όσον αφορά την εμφάνιση και την αίσθηση, η νέα τεχνολογία είναι ξεκάθαρα ανώτερη από την εφαρμογή φιλμ. Η αρχή λειτουργίας είναι παρόμοια με αυτή ενός εκτυπωτή inkjet: χρησιμοποιώντας μια κεφαλή εκτύπωσης, το χρώμα εφαρμόζεται σε τρισδιάστατα εξαρτήματα αυτόματα και χωρίς υπέρμετρο ψεκασμό.

PORSCHE AG«Η δυνατότητα ελέγχου των κεφαλών βαφής επιτρέπει ξεχωριστά την συγκεκριμένη εφαρμογή κάθε σταγόνας χρωμάτων», εξηγεί η Christian Will, Αντιπρόεδρος της Παραγωγής στην Porsche AG. «Η πολυπλοκότητα οφείλεται στην ανάγκη εναρμόνισης τριών τεχνολογιών: τεχνολογία ρομπότ (έλεγχος, αισθητήρες, προγραμματισμός), τεχνολογία εφαρμογής (κεφαλή εκτύπωσης, χειρισμός γραφικών) και τεχνολογία βαφής (διαδικασία εφαρμογής, βαφή).

PORSCHE AGΕάν ένας πελάτης αποφασίσει να ενισχύσει το 911 με τη μέθοδο της άμεσης εκτύπωσης, οι ειδικοί του Porsche Exclusive Manufaktur αποσυναρμολογούν το κάλυμμα μετά τη σειρά παραγωγής. Τα βιομετρικά δεδομένα του πελάτη υποβάλλονται σε επεξεργασία έτσι ώστε να διασφαλίζεται ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μη εξουσιοδοτημένο σκοπό. Η όλη διαδικασία πραγματοποιείται σε άμεση επικοινωνία με τον πελάτη, ο οποίος έχει πλήρη εικόνα του τρόπου με τον οποίο χρησιμοποιούνται τα προσωπικά του δεδομένα και είναι επίσης ενσωματωμένος στη διαδικασία δημιουργίας του γραφήματος εκτύπωσης.. Η υπηρεσία κοστίζει 7.500 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.