VISION AVTR:

Inspiriert von der Zukunft: Das Mercedes-Benz VISION AVTRInspired by the future: The Mercedes-Benz VISION AVTRΓια μια ακόμη φορά η σχεδιαστές της Mercedes-Benz εντυπωσιάζουν με τα δημιουργήματα τους. Πρόσφατα παρουσίασαν στις ΗΠΑ το VISION AVTR, ένα πρωτότυπο όχημα που ενσωματώνει το όραμα της εταιρείας για τη μελλοντική κινητικότητα.

Εμπνευσμένο από τον κόσμο της Πανδώρας – το VISION AVTR αναδεικνύει ένα καινούργιο τρόπο με τον οποίο μπορεί να συνυπάρξει ο άνθρωπος, η μηχανή και η φύση. Η ολιστική αντίληψη του VISION AVTR συνδυάζει τον εσωτερικό και εξωτερικό σχεδιασμό σε μια άνευ προηγουμένου κλίμακα. Η διακριτική δομή εσωτερικού και εξωτερικού σχεδιασμού συνδέει το μέσα και το έξω με μια συναισθηματική οντότητα που εμπνεύστηκε από πολλά από τα όντα από την ταινία AVATAR προσφέροντας μια οραματική προοπτική στο σχεδιασμό του μέλλοντος. Αντί ενός συμβατικού τιμονιού, το πολύ-λειτουργικό στοιχείο ελέγχου στην κεντρική κονσόλα επιτρέπει τη συγχώνευση του ανθρώπου με την μηχανή. Τοποθετώντας το χέρι στη μονάδα ελέγχου, το εσωτερικό «ξυπνά» και το όχημα αναγνωρίζει τον οδηγό από τον παλμό της καρδίας του και την αναπνοή του.

Mercedes-Benz expert talks @ CES 2020: Customizing the futureMercedes-Benz expert talks @ CES 2020: Customizing the futureΜε την απλή ανύψωση του χεριού, μια επιλογή μενού προβάλλεται στην παλάμη του χεριού, μέσω του οποίου ο επιβάτης μπορεί να επιλέξει διαισθητικά μεταξύ διαφορετικών λειτουργιών. Για παράδειγμα, τα τρισδιάστατα γραφικά σε πραγματικό χρόνο μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να εξερευνήσουν το φανταστικό κόσμο της Πανδώρας από διαφορετικές οπτικές γωνίες.

Για πρώτη φορά, το VISION AVTR χρησιμοποιεί μια επαναστατική τεχνολογία μπαταριών βασισμένη σε οργανική κυτταρική χημεία. Τα υλικά της μπαταρίας μπορούν να γίνουν ακόμη και λίπασμα και επομένως πλήρως ανακυκλώσιμα. Με αυτόν τον τρόπο, η ηλεκτρική κινητικότητα γίνεται ανεξάρτητη από τους ορυκτούς πόρους. Ως εκ τούτου, η Mercedes-Benz υπογραμμίζει τη μεγάλη σημασία μιας μελλοντικής κυκλικής οικονομίας στον τομέα των πρώτων υλών.

Τα 33 «βιονικά φτερά» στο πίσω μέρος του οχήματος θυμίζουν λέπια ενός ερπετού. Μπορούν να επικοινωνούν με τον οδηγό και μέσω του οδηγού με τον εξωτερικό τους κόσμο μέσω φυσικών κινήσεων με λεπτές χειρονομίες. Λόγω της δυνατότητας οδήγησης του εμπρός και του πίσω άξονα στην ίδια ή αντίθετη κατεύθυνση, το VISION AVTR μπορεί να κινηθεί πλευρικά κατά περίπου 30 μοίρες, σε αντίθεση με τα συμβατικά οχήματα.

Inspiriert von der Zukunft: Das Mercedes-Benz VISION AVTRInspired by the future: The Mercedes-Benz VISION AVTRΤα καθίσματα του VISION AVTR φτιάχνονται από DINAMICA®. Το DINAMICA® είναι η πρώτη και μοναδική μικροστοιχία που εγγυάται την περιβαλλοντική βιωσιμότητα σε όλο τον κύκλο παραγωγής. Το δάπεδο είναι διακοσμημένο με ένα καινοτόμο ξύλο που ονομάζεται Karuun®. Η πρώτη ύλη για το Karuun (Rattan) αναπτύσσεται πολύ γρήγορα ως φυσική πρώτη ύλη και μαζεύεται με το χέρι στην Ινδονησία. Το υλικό δίνει τη ζεστασιά του εσωτερικού και εκπέμπει την φυσικότητα.

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.