BMW 530e Sedan:

BMW 530e iPerformanceΗ έρευνα και η εξέλιξη δεν σταματά ποτέ στη BMW. Η γερμανική εταιρεία προσφέρει καινοτόμες λύσεις βελτιώνοντας στο μέγιστο την ήδη υπάρχουσα τεχνολογία ως προς τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της. Παράδειγμα, η  τελευταία τεχνολογία κυψελών καυσίμου που συμβάλλει στην αύξηση της ηλεκτρικής αυτονομίας αλλά και τη μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών CO2 της plug-in υβριδικής έκδοσης BMW 530e Sedan και της BMW 530e xDrive Sedan.

Και οι δύο plug-in υβριδικές εκδόσεις της BMW Σειράς 5 Sedan επωφελούνται από τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της μπαταρίας κυψελών καυσίμου για ηλεκτροκίνητα μοντέλα του BMW Group. Η νέα μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής τάσης των BMW 530e Sedan και BMW 530e xDrive Sedan έχει συνολικό ενεργειακό περιεχόμενο αυξημένο από 9,2 σε 12,0 kWh χωρίς καμία αύξηση των διαστάσεων. Χάρη στην αυξημένη χωρητικότητα, το μεγαλύτερο μέρος της καθημερινής οδήγησης μπορεί να διεξάγεται με ηλεκτροκίνηση, μειώνοντας τις εκπομπές ρύπων στο μηδέν. Η μπαταρία είναι τοποθετημένη χωρίς να καταλαμβάνει πολύ χώρο κάτω από το πίσω κάθισμα, επηρεάζοντας ελάχιστα τη χωρητικότητα του χώρου αποσκευών, σε σύγκριση με τις συμβατικές εκδόσεις της BMW Σειράς 5 Sedan.

BMW 530e iPerformanceΗ νέα μπαταρία υψηλής τάσης φορτίζεται σε συμβατικές οικιακές πρίζες με χρήση του καλωδίου φόρτισης που περιλαμβάνεται στον στάνταρ εξοπλισμό. Η μπαταρία θα μπορεί να φορτίζεται σε λιγότερο από έξι ώρες με αυτό τον τρόπο. Σε έναν επιτοίχιο πίνακα BMW i Wallbox η αντίστοιχη διαδικασία φόρτισης διαρκεί 3:35 ώρες.

Η έξυπνα ελεγχόμενη αλληλεπίδραση μεταξύ κινητήρα καύσης και ηλεκτροκινητήρα στις BMW 530e Sedan και BMW 530e xDrive Sedan πετυχαίνει ένα εξαιρετικό επίπεδο απόδοσης και προσφέρει μία ξεχωριστή αίσθηση της οδηγικής απόλαυσης BMW. Το plug-in υβριδικό σύστημα και των δύο μοντέλων αποτελείται από έναν δίλιτρο, 4-κύλινδρο βενζινοκινητήρα με Τεχνολογία BMW TwinPower Turbo που αποδίδει 184 ίππου και έναν ηλεκτροκινητήρα 113 ίππων, που είναι ενσωματωμένος στο 8-τάχυτο κιβώτιο Steptronic. Μαζί, οι δύο κινητήρες αποδίδουν ισχύ 252 ίππων με μέγιστη ροπή 420 Nm.

Η τεχνολογία κυψελών μπαταριών τελευταίας γενιάς βελτιστοποιεί τόσο την ηλεκτρική αυτονομία, όσο και τη συνολική απόδοση του plug-in υβριδικού συστήματος. Στην BMW 530e Sedan, η οδήγηση μηδενικών ρύπων είναι τώρα εφικτή για 61 – 66 χιλιόμετρα ενώ για τη BMW 530e xDrive Sedan είναι 55 – 58 χιλιόμετρα. Παράλληλα, στο μικτό κύκλο, η κατανάλωση καυσίμου κυμαίνεται από 1.8 – 1.6 λίτρα ανά εκατό χιλιόμετρα (CO2 από 41 – 36 g/km) ενώ στην xDrive Sedan ο αριθμός φτάνει τα 2.2 – 2.0 λίτρα ανά εκατό χιλιόμετρα (CO2 από 49 – 46 g/km).

Η ευφυής διαχείριση ενέργειας επιτρέπει μία άκρως αποδοτική λειτουργία του υβριδικού συστήματος. Για περαιτέρω βελτίωση της απόδοσης και της οδηγικής απόλαυσης, χρησιμοποιούνται και δεδομένα πλοήγησης που συμβάλλουν στον ‘προληπτικό’ προσδιορισμό του προγράμματος λειτουργίας. Ο οδηγός μπορεί επίσης να παρεμβαίνει στο drive mode με το κουμπί eDrive.

 

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.