Άλλη μια παγκόσμια διάκριση για τον Όμιλο BMW. Η γερμανική εταιρεία βρέθηκε και πάλι στη λίστα με τις παγκοσμίως κορυφαίες εταιρίες του μη κερδοσκοπικού οργανισμού CDP στον τομέα προστασίας του κλίματος. Το Climate Score της CDP είναι ευρέως αναγνωρισμένο και απεικονίζει το υψηλότερο επίπεδο διαφάνειας στην εφαρμογή μέτρων προστασίας του κλίματος. Μεταξύ αυτών είναι φιλόδοξοι στόχοι και μειώσεις ρύπων καθώς και επαλήθευση δεδομένων αναφορών. Η κατάταξη αναγνωρίζει την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα των μέτρων που εφαρμόζονται για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Η κορυφαία κατάταξη ‘A’ στη διαφάνεια και την εφαρμογή μέτρων, η εταιρία επιβεβαίωσε τις κορυφαίες ικανότητές της εταιρείας στον τομέα της βιώσιμης διαχείρισης ως κατασκευαστής αυτοκινήτων. Είναι η όγδοη συνεχόμενη χρονιά που το BMW Group κερδίζει την κορυφαία κατάταξη ‘A’.  Η Ursula Mathar, επικεφαλής Βιωσιμότητας και Περιβαλλοντικής Προστασίας του Ομίλου BMW δήλωσε: «Το BMW Group είναι ικανοποιημένο από τα εξαιρετικά αποτελέσματα στην κατάταξη CDP. Η προστασία του κλίματος παραμένει στον πυρήνα της στρατηγικής βιωσιμότητας. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για έναν κατασκευαστή premium αυτοκινήτων να αγωνίζεται για συνεχή βελτίωση στις εκπομπές ρύπων, από τα προϊόντα μέχρι τα συστήματα παραγωγής του».

Η φιλοσοφία βιωσιμότητας διέπει όλη την αλυσίδα αξιών του Ομίλου BMW. Το 2001, το BMW Group δεσμεύτηκε στο Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών, στο Οικουμενικό Σύμφωνο του ΟΗΕ και στη Διακήρυξη για Καθαρότερη Παραγωγή. Ήταν επίσης ο πρώτος από τους κατασκευαστές αυτοκινήτων που διόρισε υπεύθυνο περιβάλλοντος το 1973. Σήμερα, το Συμβούλιο Βιωσιμότητας, που περιλαμβάνει όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, προσδιορίζει τη στρατηγική ευθυγράμμιση μέσω δεσμευτικών στόχων. Η συνεχής εξέλιξη αυτής της στρατηγικής βιωσιμότητας είναι σημαντικό στοιχείο για τη γερμανική εταιρεία.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.