Το MINI Countryman μπορεί να είναι το μεγαλύτερο ΜΙΝΙ στην ιστορία της μάρκας, αλλά αυτό δεν το εμπόδισε να αποσπάσει και την κορυφαία διάκριση στην ασφάλεια από τον οργανισμό δοκιμών ασφάλειας Euro NCAP. Πιο συγκεκριμένα, το νέο compact ΜΙΝΙ παντός εδάφους πήρε τα πέντε αστέρια ασφάλειας, όπως ακριβώς έκανε και ο προκάτοχος του. Τα πέντε αστέρια της νέας γενιάς του all-rounder MINI αποδεικνύουν ότι η τεχνολογική πρόοδος των στιλάτων μοντέλων ΜΙΝΙ προάγει όχι μόνο την οδηγική απόλαυση, αλλά και την οδηγική ασφάλεια. Μέσα από μία αυστηρή διαδικασία δοκιμών διαπιστώθηκε ότι το Countryman προσφέρει ένα εξαιρετικό επίπεδο προστασίας σε όλους τους επιβάτες, υπό όλες τις συνθήκες.

Ο κλωβός ασφάλειας επιβατών του νέου MINI Countryman αποδείχτηκε ένας αξιόπιστος χώρος επιβίωσης σε εμπρόσθιες και πλευρικές συγκρούσεις καθώς και στις λεγόμενες πλευρικές συγκρούσεις σε κολώνα. Οι εμπειρογνώμονες διαπίστωσαν ότι το νέο MINI Countryman προσέφερε ένα μόνιμα υψηλό επίπεδο προστασίας από τραυματισμούς, ανεξαρτήτως σωματότυπου ή θέσης του επιβάτη, διασφαλίζοντας επομένως κορυφαία προστασία και για τα παιδιά. Η λειτουργία των προσκέφαλων αξιολογήθηκε επίσης θετικά καθώς προστατεύουν αποτελεσματικά τους επιβάτες από τραυματισμούς του αυχένα και της σπονδυλικής στήλης στις οπίσθιες συγκρούσεις. Το νέο MINI Countryman περιλαμβάνει αποσβεστήρα συγκρούσεων στην περιοχή της εμπρός ποδιάς, καθώς και ενεργό καπό κινητήρα για βέλτιστη προστασία των πεζών. Σε περίπτωση σύγκρουσης με πεζό ή δικυκλιστή, το καπό ανασηκώνεται αυτόματα για να αποτρέψει τον κίνδυνο τραυματισμού λόγω πρόσκρουσης κυρίως σε σκληρά εξαρτήματα του κινητήρα.

Η εξαιρετική συμπεριφορά στις συγκρούσεις του νέου MINI Countryman είναι αποτέλεσμα της ολοκληρωμένης φιλοσοφίας ασφάλειας όλων των μοντέλων της μάρκας. Τα crash tests που πραγματοποιεί ο ανεξάρτητος οργανισμός δοκιμών Euro NCAP (New Car Assessment Programme) αποτελούν σημείο αναφοράς για την οδική ασφάλεια, είναι αναγνωρισμένα σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και αναβαθμίζονται συνεχώς. Οι εμπειρογνώμονες αναλύουν τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου στις συγκρούσεις σε διαφορετικά σενάρια ατυχημάτων προκειμένου να αξιολογήσουν πόσο ανθεκτικός είναι ο κλωβός επιβατών, πόσο αποτελεσματικά τα συστήματα συγκράτησης και τι είδους δυνάμεις ασκούνται στους επιβάτες. Επιπλέον, η διαδικασία δοκιμών Euro NCAP λαμβάνει υπόψη την τεχνολογία ενεργητικής ασφάλειας και την προστασία των πεζών.

Petros Soutzis has spent 39 years as a motoring journalist, driven by his passion, dedication, and extensive experience in everything related to cars. As a Cypriot journalist, he is the only representative from his country in the COTY committee (Car of the year). He is also a Vice President and a founding member of the Autobest Association, which elects the European Best Buy Car of the Year. These same qualities have been the cornerstone of autokinito.com.cy, which has become the go-to site for everyone who loves cars, motorsports, or anyone simply interested in purchasing a car in Cyprus.