Άλλη μια επιτυχία για την Audi στις δοκιμές πρόσκρουσης του ανεξάρτητου ευρωπαϊκού οργανισμού EuroNCAP. Αυτή τη φορά για το νέο Audi Q3 όπου κατέκτησε την ανώτατη διάκριση των πέντε αστεριών. Πιο συγκεκριμένα, το Audi Q3 απέσπασε πέντε αστέρια ασφαλείας συγκεντρώνοντας 95% στη προστασία ενηλίκων επιβατών, 86% στη προστασία παιδιών, 76% στη προστασία πεζών και 85% στα συστήματα ασφαλείας.

Ο θάλαμος επιβατών του Αudi Q3 προσφέρει απόλυτη ασφάλεια αφού παρέμεινε σταθερός κατά τη μετωπική πρόσκρουση, ενώ πολύ καλή προστασία είχαν τα γόνατα και οι μηροί του οδηγού και του συνοδηγού. Επαρκής ήταν και η προστασία του θώρακα ενώ κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα. Πολύ καλή προστασία παρείχε και κατά την πλευρική πρόσκρουση σε εμπόδιο με τα εμπρός και πίσω καθίσματα μαζί με τα προσκέφαλα τους παρέχουν καλή προστασία στον αυχένα.

Το ίδιο και για την προστασία ανήλικων επιβατών ηλικίας 6 και 10 ετών σε μετωπική και πλευρική πρόσκρουση ενώ ο αερόσακος του συνοδηγού μπορεί να απενεργοποιηθεί για την τοποθέτηση παιδικού καθίσματος. Το σύστημα αυτόματης πέδησης του νέου Q3 εντοπίζει πεζούς και ποδηλάτες καταφέρνοντας να αποφύγει τη σύγκρουση ή να μετριάσει τις συνέπειες της.

Το Audi Q3 βρίσκεται ήδη στη δεύτερη του γενιά και ετοιμάζεται να κάνει σύντομα την εμφάνιση του στους εκθεσιακούς χώρους της Unicars. Με σωρεία σχεδιαστικών αλλαγών, το νέο Audi Q3 έχει μεγαλώσει σχεδόν σε όλες του τις διαστάσεις ενώ διαθέτει σωρεία προηγμένων τεχνολογιών και προσφέρεται σε δικίνητες ή τετρακίνητες εκδόσεις..

Το μήκος του φτάνει τα 4.485 χιλιοστά και είναι 97 χιλιοστά πιο μακρύ από το προηγούμενο ενώ το πλάτος έχει αυξηθεί κατά 25 χιλιοστά φτάνοντας έτσι τα 1.856 χιλιοστά. Αντίθετα είναι πέντε χιλιοστά πιο χαμηλό προσφέροντας του ένα πιο δυναμικό παρουσιαστικό. Το σημαντικότερο όμως είναι η αύξηση του μεταξονίου κατά 77 χιλιοστά που του διασφαλίζει μεγαλύτερους χώρους για οδηγό και επιβάτες. Το εσωτερικό του χαρακτηρίζεται από την πολυτέλεια και την εργονομία με την Audi να το εφοδιάζει τεχνολογικά με ότι πιο σύγχρονο διαθέτει στη φαρέτρα της στο χώρο της άνεσης και της ασφάλειας.

Κατά το λανσάρισμα του, το Q3 θα προσφέρεται με τέσσερις εκδόσεις: τρεις βενζινοκινητήρες και μια πετρελαίου σε συνδυασμό με κίνηση στους εμπρός τροχούς ή με τετρακίνηση quattro και την ισχύς τους κυμαίνεται από 150 έως 230 ίππους. 

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.