Seat:

SEAT MINIMOΗ SEAT γιορτάζει 69 χρόνια ιστορίας και παρουσιάζει το όραμα της στην ηλεκτρική αυτοκίνηση με δύο καινούρια ηλεκτρικά concept. Το πρώτο εντελώς ηλεκτρικό SEAT el-Born και το SEAT Minimó, που φέρει την καινούργια φιλοσοφία της εταιρείας όσο αφορά την αστική αυτοκίνηση.  Ταυτόχρονα, η CUPRA παρουσιάζει το νέο CUPRA Formentor, το πρώτο μοντέλο της μάρκας αυτής, αλλά και την έκδοση e-Racer, το πρώτο εξ ολοκλήρου ηλεκτρικό αγωνιστικό touring.

Μιλώντας επί ευκαιρίας των γενεθλίων, ο Διευθύνων Σύμβουλος της SEAT, Luca de Meo, δήλωσε «η αυτοκινητοβιομηχανία περνάει μια περίοδο μεταμόρφωσης αυτό τον καιρό, και αντιμετωπίζει τις μεγαλύτερες προκλήσεις στην ιστορία των 100 χρόνων της. Βρισκόμαστε στο καλύτερο χρονικό σημείο της εταιρείας μας, με τις παρουσιάσεις αυτές να μαρτυρούν για ένα άκρως θετικό μέλλον που μας γεμίζει αυτοπεποίθηση εν όψει των μεγάλων αλλαγών στον τομέα».

SEAT El-BornΤο el-Born concept αποτελεί το πρώτο εξ ολοκλήρου ηλεκτρικό αυτοκίνητο της SEAT και είναι προγραμματισμένο για κυκλοφορία το 2020. Η SEAT θα αποτελέσει την δεύτερη μάρκα του Ομίλου Volkswagen που θα δημιουργήσει μοντέλο με βάση την πλατφόρμα MEB, η οποία θα χρησιμοποιηθεί για την νέα γενιά των αυτοκινήτων του Ομίλου με τις πιο προηγμένες ηλεκτρικές και συνδετικές τεχνολογίες. Με απόσταση χρήσης μεταξύ φορτίσεων 300 με 420 km λόγω της μπαταρίας των 58 kWh, το όχημα αυτό είναι έτοιμο να βγει και εκτός των ορίων της πόλης.  Η μπαταρία μπορεί μάλιστα να λειτουργήσει και με υπερφορτιστές, που μπορούν να φορτίσουν συνολική απόσταση χρήσης 260km μέσα σε μόνο 30 λεπτά. Το SEAT Minimó concept που παρουσιάστηκε στο Mobile World Congress της Βαρκελώνης, συνδυάζει την άνεση και ασφάλεια ενός αυτοκινήτου με την ευελιξία και κινητικότητα μιας μοτοσυκλέτας. Το νέο αυτό concept αποδεικνύει την δέσμευση της SEAT στην αστική «μικροκινητικότητα».  Η εταιρεία εργάζεται στενά με ινστιτούτα που συνεχίζουν να εξελίσσουν το μοντέλο, πριν από την κυκλοφορία του. Μετά από την κυκλοφορία του SEAT eXS KickScooter, βασισμένο στην τεχνολογία SEGWAY, έρχεται και το SEAT Minimó concept για να εδραιώσει την εταιρεία στον τομέα αυτό για χάρη του Ομίλου Volkswagen.

SEAT CUPRAΜετά από ένα χρόνο λειτουργίας σαν ανεξάρτητη μάρκα, η CUPRA παρουσίασε το CUPRA Formento concept στην Βαρκελώνη. Αυτό αποτελεί και το πρώτο αυτοκίνητο που δημιούργησε η εταιρεία σαν ανεξάρτητος οργανισμός. Σκοπός του είναι να πλασαριστεί στον τομέα των plug-in υβριδικών με υψηλή απόδοση, με σκοπό την κυκλοφορία του μέσα στο 2020, ξεκινώντας την επίσημη ηλεκτρική εποχή της εταιρείας.  Οι επισκέπτες του motor show μπορούσαν να θαυμάσουν και το CUPRA e-Racer, το πρώτο εξ ολοκλήρου ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο touring.  Το e-Racer είναι ένα γνήσιο αγωνιστικό με 300 kW συνεχόμενης δύναμης, με μέγιστη δύναμη τα 500 kW (680 ίππους). Η τελική του αγγίζει τα 270 km/h, με 0-100 km/h σε μόλις 3.2 δευτερόλεπτα, ενό το 0-200 km/h σε 8.2 δευτερόλεπτα.

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.