BMW σειρά 1:

BMW 1 SeriesΜε σχεδόν ενάμιση εκατομμύριο πωλήσεις και σωρεία διακρίσεων, τόσο σχεδιαστικών όσο και τεχνολογικών, η BMW σειρά 1 περνά στην τρίτη της γενιά. Ένα μοντέλο που βρίσκεται ήδη τόσο στους εκθεσιακούς χώρους του Ομίλου Πηλακούτα σε όλες τις πόλεις όσο και στο Showcase στη Λευκωσία. Η νέα σειρά 1 ξεχωρίζει για το σύγχρονο της σχεδιασμό, τα προηγμένα συστήματα ασφάλειας και άνεσης που είναι εφοδιασμένη αλλά και τις φρέσκες σχεδιαστικές εφαρμογές, που αποκαλύπτουν τη νέα αρχιτεκτονική της BMW. Διαθέτει αισθητά μεγαλύτερους χώρους και σε συνδυασμό με τις τελευταίες τεχνολογίες συνδεσιμότητας, η νέα BMW Σειρά 1 αποκτά μια δυναμική προσωπικότητα θέτοντας νέα πρότυπα στην πολυτελή compact κατηγορία.

Η τρίτη γενιά της BMW Σειράς 1 σηματοδοτεί το ντεμπούτο της προηγμένης αρχιτεκτονικής με μετάδοση κίνησης στους εμπρός τροχούς της μάρκας. Επίσης, τα προηγμένα συστήματα πλαισίου και καινοτόμες τεχνολογίες αλλά και η ενσωμάτωση όλων των βασικών στοιχείων δυναμικής συμπεριφοράς και ελέγχου, χαρίζουν στην BMW Σειρά 1 αυξημένη ευελιξία, επιδόσεις και σταθερότητα.

Σχεδιαστικά ξεχωρίζει η μεγαλύτερη και πιο επιβλητική μπροστινή μάσκα όπως και τα νέα full LED φωτιστικά σώματα. Οι μεγάλοι αεραγωγοί, οι τονισμένοι θόλοι των τροχών και τα νεύρα που διακατέχουν το καπό και το πλάι του μοντέλου τονίζουν με τον καλύτερο τρόπο τα θρυλικά στοιχεία ενός γνήσιου μοντέλου της BMW. Παράλληλα, οι νέες ζάντες αλουμινίου ξεκινούν από 16 ίντσες ενώ διατίθενται προαιρετικά για πρώτη φορά και εκδόσεις με ζάντες 19 ιντσών.

BMW 1 SeriesΟ εσωτερικός χώρος χαρακτηρίζεται από την ποιότητα κατασκευής την άνεση και την εργονομία με τον εξοπλισμό να βρίσκεται σε ιδιαίτερα ψηλά επίπεδα για την κατηγορία. Αυτό που ξεχωρίζει είναι σίγουρα οι αυξημένοι εσωτερικοί χώροι ιδιαίτερα για τους πίσω επιβάτες. Το ίδιο και για το χώρο αποσκευών που φθάνει τώρα τα 380 λίτρα (20 περισσότερα) ενώ με την αναδίπλωση των καθισμάτων ο χώρος αυτός αγγίζει τα 1200 λίτρα!

Αίσθηση προκαλεί η  κεντρική οθόνη αφής που είναι κεκλιμένη προς τον οδηγό όπως και το έγχρωμο BMW Head-Up Display 9,2” που επιτρέπει στον οδηγό να βλέπει πληροφορίες χωρίς να διασπάται η προσοχή του από το δρόμο. Μεταξύ των συστημάτων που βρίσκονται είτε στο βασικό είτε στον προαιρετικό εξοπλισμό, συναντούμε το Parking Assistant με καινοτόμα λειτουργία υποβοήθησης οπισθοπορείας, το έξυπνο κλειδί BMW Digital Key που επιτρέπει στους χρήστες να κλειδώνουν και να ξεκλειδώνουν το όχημα μέσω smartphone αλλά και το BMW Intelligent Personal Assistant. Το τελευταίο έκανε την εμφάνιση του στη BMW Σειρά 3 Sedan και επιτρέπει στον οδηγό να έχει πρόσβαση σε λειτουργίες του αυτοκινήτου χρησιμοποιώντας απλά τον προφορικό λόγο.

Η νέα σειρά 1 διαθέτει σειρά συστημάτων υποβοήθησης που προερχόμενα από μεγαλύτερα μοντέλα BMW και συνάμα κάνουν το ντεμπούτο τους στην πολυτελή compact κατηγορία της αγοράς. Στο βασικό της εξοπλισμό περιλαμβάνει προειδοποιήσεις σύγκρουσης με όχημα και αναγνώρισης πεζού με λειτουργία πέδησης στην πόλη, που προειδοποιεί τον οδηγό και για την παρουσία δικυκλιστών.

BMW 1 SeriesΜαζί και το σύστημα Lane Departure Warning με ενεργή επαναφορά στη λωρίδα κυκλοφορίας, που λειτουργεί σε ταχύτητες από 70 – 210 km/h. Προαιρετικά διατίθεται Active Cruise Control για ταχύτητες έως 160 km/h και το Driving Assistant, που περιλαμβάνει σύστημα Lane Change Warning, προειδοποίηση οπίσθιας σύγκρουσης αλλά και διέλευσης κυκλοφορίας πίσω.

Η τρίτη γενιά της σειράς 1 παρουσιάζεται στην Κυπριακή αγορά με πέντε κινητήρες. Δύο κινητήρες βενζίνης και τρεις πετρελαίου. Κινητήρες οι οποίοι παρουσιάζονται βελτιωμένοι και ανήκουν στην τελευταία γενιά της οικογένειας BMW EfficientDynamics προσφέροντας μειωμένη κατανάλωση, χαμηλότερους ρύπους και μεγαλύτερες επιδόσεις. Η γκάμα των βενζινοκινητήρων ξεκινά με τον κινητήρα στα 1.5 λίτρα για την έκδοση 118i με απόδοση 140 ίππων. Ο δεύτερος αφορά τον ισχυρότερο τετρακύλινδρο κινητήρα της γκάμας του Ομίλου, αποδίδει 306 ίππους και εξοπλίζει την έκδοση BMW M135i xDrive. Με την έκδοση 116d ξεκινά η γκάμα των πετρελαιοκινητήρων και αποδίδει 116 ίππους και 270 Nm ροπής ενώ στη συνέχεια υπάρχει ο δίλιτρος για την 118d και την 120d xDrive που αποδίδει 150 (350 Nm) και 190 (400Nm) ίππους αντίστοιχα. Όλοι οι κινητήρες που διατίθενται για την BMW Σειρά 1 συμμορφώνονται με το αυστηρό πρότυπο εκπομπών ρύπων Euro 6d-TEMP.

Παράλληλα, τρία κιβώτια ταχυτήτων εξοπλίζουν τη νέα σειρά 1 ανάλογα με την έκδοση. Πρόκειται για το εξελιγμένο εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο, το επτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη Steptronic και το οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic.

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.