Porsche – Boeing:

Porsche and BoeingΗ Porsche και η Boeing υπέγραψαν συμφωνία για να διερευνήσουν την αγορά εναέριας κινητικότητας και την επέκταση της αστικής κυκλοφορίας στον εναέριο χώρο. Με αυτή την εταιρική σχέση, και οι δύο εταιρείες θα αξιοποιήσουν τις μοναδικές δυνάμεις και τις ιδέες της αγοράς για να μελετήσουν το μέλλον των οχημάτων υπεραστικής κινητικότητας. «Η Porsche επιδιώκει να ενισχύσει το πεδίο εφαρμογής της ως κατασκευαστή σπορ αυτοκινήτων, καθιστώντας την κορυφαία μάρκα premium κινητικότητας. Μακροπρόθεσμα, αυτό θα μπορεί να σημάνει τη μετάβαση στην τρίτη διάσταση κίνησης», λέει ο Detlev von Platen, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Πωλήσεων και Μάρκετινγκ της Porsche AG. «Συνδυάζουμε τα πλεονεκτήματα δύο κορυφαίων παγκόσμιων εταιρειών για να αντιμετωπίσουμε ένα πιθανό βασικό τμήμα της αγοράς του μέλλοντος».

Στο πλαίσιο της εταιρικής σχέσης, οι εταιρείες θα δημιουργήσουν μια διεθνή ομάδα που θα ασχολείται με διάφορες πτυχές της αστικής εναέριας κυκλοφορίας, συμπεριλαμβανομένης της ανάλυσης του δυναμικού της αγοράς για οχήματα υψηλής ποιότητας και πιθανές χρήσεις. Οι εταιρείες Boeing, Porsche και Aurora Flight Sciences, θυγατρική εταιρεία της Boeing, αναπτύσσουν μια ιδέα για ένα πλήρως ηλεκτρικό όχημα κάθετης απογείωσης και προσγείωσης. Μηχανικοί από τις δύο εταιρείες, καθώς και από τις θυγατρικές της Porsche Engineering Services GmbH και Studio F.A. Porsche, θα εφαρμόσουν και θα δοκιμάσουν ένα πρωτότυπο.

«Η συνεργασία αυτή βασίζεται στις προσπάθειές μας να αναπτύξουμε ένα ασφαλές και αποδοτικό νέο οικοσύστημα για την κινητικότητα και παρέχει την ευκαιρία να ερευνήσουμε την ανάπτυξη ενός οχήματος υπεραστικής κινητικότητας μαζί με μια κορυφαία κατασκευάστρια», δήλωσε ο Steve Nordlund, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της Boeing NeXt, μια οργάνωση που θέτει τα θεμέλια για ένα περιβάλλον κινητικότητας επόμενης γενιάς, στο οποίο μπορούν να συνυπάρχουν με ασφάλεια τα αυτόνομα και κοινά οχήματα. «Η Porsche και η Boeing μαζί φέρνουν μηχανική, στυλ και καινοτομία ακριβείας για να επιταχύνουν την αστική κινητικότητα του πλανήτη παγκοσμίως».

Σύμφωνα με μελέτη του Porsche Consulting του 2018, η αγορά κινητικότητας των αστικών αεροσκαφών θα επιταχυνθεί μετά το 2025. Η μελέτη δείχνει επίσης ότι οι λύσεις αστικής εναέριας κινητικότητας θα μεταφέρουν επιβάτες πιο γρήγορα και αποτελεσματικά από τα συμβατικά μέσα χερσαίων μεταφορών με χαμηλότερο κόστος και με μεγαλύτερη ευελιξία.