Το Goodwood τίμησε μια από της πιο ιστορικές εταιρείες παραγωγής σπορ αυτοκινήτων, την Porsche, χαρίζοντας της τον κύριο εκθεσιακό χώρο του Festival of Speed 2018 σαν το Central Feature της φετινής χρονιάς. Σε μια γιορτή γεμάτη με αυτοκίνητα και αστέρες γιορτάστηκαν τα 70χρονα από την παραγωγή του πρώτου αυτοκινήτου της διάσημης Γερμανικής εταιρείας από το 1948, σε ένα φεστιβάλ όπου αυτοκίνητα των τελευταίων επτά δεκαετιών έκαναν παρέλαση στην διάσημη πίστα ανάβασης του Goodwood. Μάλιστα στις πλείστες εμφανίσεις των αυτοκινήτων της Porsche στις αναβάσεις, πίσω από τα τιμόνια βρέθηκαν γνωστές προσωπικότητες του παρελθόντος και του παρόντος της εταιρείας, υπογραμμίζοντας το μοναδικό οικογενειακό πνεύμα της Porsche που ισχύει περίτρανα ακόμη.

Το παγκοσμίου φήμης μουσείο της Porsche στη Στουτγάρδη μάζεψε επτά θρύλους από την συλλογή της εταιρείας για να τα παρουσιάσει στο Goodwood ως ένα μάθημα ιστορίας της εξέλιξης των σπορ αυτοκινήτων. Μοντέλα όπως η τετρακίνητη 959 του 1987 με τον twin-turbo flat-six κινητήρα, η 911 SC ‘Paris Dakar’ του 1984, η 961, το μόνο αυτοκίνητο με μόνιμη τετρακίνηση που συμμετείχε στον αγώνα του Le Mans αλλά και η 962 που κατάφερε να κερδίσει τον 24ωρο αγώνα επτά φορές από το 1982 μέχρι το 1994.

Μαζί και η 356, το ‘No.1’ Roadster, που πήρε την άδεια κυκλοφορίας της στις 8 Ιουνίου του 1948. Έκανε την πρώτη της εμφάνιση στη Μεγάλη Βρετανία και στο Festival of Speed σαν το πρώτο σπορ αυτοκίνητο της Porsche. Κάτι που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της εταιρείας. Το φετινό φεστιβάλ του Goodwood ήταν το 25ο στη σειρά, από το 1993 όταν πρωτοδιοργανώθηκε, φιλοξενώντας 27,500 λάτρεις (αριθμός έκπληξη τότε) ενώ πλέον το φεστιβάλ επισκέπτονται πέραν των 200.000 φίλων του αυτοκινήτου και της

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.