Η Porsche περνά ξανά στην κορυφή της λίστας των ταχύτερων street-legal αυτοκινήτων στο Nurburgring. Και αυτό με την Porsche 911 GT2 RS MR αφού κατάφερε να σημειώσει χρόνο 6:40.3. Ο χρόνος ήταν ταχύτερος κατά 4,67 δευτερόλεπτα από το 6:44.97 της Lamborghini Aventador SVJ που κρατούσε το ρεκόρ. Θα πρέπει να σημειώσομε ότι η 911 GT2 RS έχει βελτιωθεί για τον λόγο αυτό από τους μηχανικούς της Porsche και της Manthey-Racing. Ομάδα η οποία συμμετέχει στο WEC με δύο 911 RSR, ενώ πουλά και βελτιωτικά πακέτα για μοντέλα παραγωγής του γερμανού κατασκευαστή. Η εταιρεία ανήκει στην Porsche σε ποσοστό 51%. Το πακέτο βελτίωσης κατάφερε να ρίξει το χρόνο του μοντέλου κατά επτά συνολικά δευτερόλεπτα.

Το ρεκόρ σημειώθηκε στις 25 Οκτωβρίου με τον Lars Kern να βρίσκεται πίσω από το τιμόνι. O Kern ήταν ο ίδιος που σημείωσε το ρεκόρ και με την εργοστασιακή Porsche 911 GT2 RS τον Σεπτέμβριο του 2017. Οι βελτιώσεις που έγιναν στο μοντέλο αφορούσαν το πλαίσιο και στην αεροδυναμική του μοντέλου. Δεν υπάρχει αύξηση της ιπποδύναμης, με την Porsche 911 GT2 RS MR όπως ονομάζεται το βελτιωμένο αυτοκίνητο, να μπορεί να κινηθεί νόμιμα σε δημόσιους δρόμους, να έχει μεγαλύτερη πίσω αεροτομή, με όλες τις αναβαθμίσεις να προσφέρονται στους κατόχους κάθε 911 GT2 RS από την Manthey-Racing.

«Επιλέξαμε με προσοχή τη μέρα αλλά και τις καιρικές συνθήκες. Δεν θέλαμε να πάρουμε ρίσκα σε μία βρεγμένη ή ελαφρώς υγρή πίστα. Θέλαμε πολύ αυτό το ρεκόρ», δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος των GT κατασκευών της γερμανικής εταιρείας, Frank-Steffen Walliser, και συνέχισε, «Σε αυτή τη δοκιμή, θέλαμε απλώς να αξιολογήσουμε και πάλι τις δυνατότητες του οχήματος. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Είναι πραγματικά ένας υπέροχος χρόνος. Αυτό δείχνει και πάλι ξεκάθαρα τις συναρπαστικές δυνατότητες αυτού του σπορ αυτοκινήτου».

Foto: Gruppe C Photography

 

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.