Κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του 2018, το εργοστάσιο της Peugeot επιβεβαίωσε την ηγετική του θέση στην κατηγορία των SUV που είναι και η σημαντικότερη κατηγορία της αγορά τα τελευταία χρόνια. Με ένα ποσοστό της τάξης του 8,3%, η Peugeot κατάφερε να διαθέσει 126.000 οχήματα στη Γαλλική αγορά. Αριθμός που αντιπροσωπεύει το ένα στα τέσσερα αυτοκίνητα που εγγράφονται στη Γαλλική αγορά αποδεικνύοντας την υπεροχή των Peugeot 2008, 3008 και 5008 στην αγορά. Και όλα αυτά τη στιγμή που η ίδια η PSA (Peugeot-Citroen) επιβεβαιώνει ότι το σύνολο της γκάμας της είναι πλήρως εναρμονισμένο με το πρωτόκολλο WLTP που αφορά τις νέες δοκιμές μέτρησης κατανάλωσης και ρύπων και τέθηκε σε ισχύ την 1η Σεπτεμβρίου 2018. Η γκάμα των SUV της γαλλικής εταιρείας ξεκινά με το 2008 ενώ ακολουθεί το πολυβραβευμένο 3008. Η γκάμα κλείνει με το μεγαλύτερο 5008.

Peugeot 2008
Πιο συγκεκριμένα, το Peugeot 2008 είναι ένα πανέμορφο σύγχρονο σχεδιαστικά μοντέλο που διαθέτει τεχνολογία αιχμής αλλά και μεγάλη γκάμα κινητήρων. Μαζί και τον βραβευμένο υπερτροφοδοτούμενο 1.2 PureTech με τους 110 ίππους που σηκώνει και το βάρος των πωλήσεων στην αγορά. Μαζί και το νέο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων με quickshifter ενώ στη γκάμα υπάρχει και η έκδοση GT Line, η οποία περιλαμβάνει στοιχεία όπως τις 17 ιντσών ζάντες αλουμινίου σε μαύρο χρωματισμό και μαύρη γρίλια, προστατευτικά για τα φώτα ομίχλης, μπάρες οροφής και πολλά άλλα.

Peugeot 3008
Στη συνέχεια η γκάμα παρουσιάζει το Peugeot 3008. Ένα μοντέλο που κατάφερε να μαζέψει τα σημαντικότερα βραβεία της αυτοκινητοβιομηχανίας, κάτι που πολύ λίγα μοντέλα στη σύγχρονη ιστορία του αυτοκινήτου το κατάφεραν αυτό. Ένα καθαρόαιμο SUV που προσφέρει αυξημένες διαστάσεις, καθόλα σύγχρονο σχεδιασμό και μια μεγάλη γκάμα αποδοτικών και οικονομικών κινητήρων. Επιπρόσθετα, το νέο Peugeot 3008 διαθέτει πολλές τεχνολογικές καινοτομίες, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται τα τελευταίας γενιάς συστήματα άνεσης και υποβοήθησης, καθώς και πλήρη υποστήριξη σε επίπεδο διασύνδεσης. Ο άνετος και συνάμα εργονομικός εσωτερικός χώρος διαθέτει την τελευταία έκδοση του μοναδικού, επίσης βραβευμένου, Peugeot i-Cockpit®. σχεδιασμού.

Peugeot 5008
Τέλος, η γκάμα των SUV της Peugeot κλείνει με τη ναυαρχίδα της, το 5008. Ένα σύγχρονο και πρακτικό crossover εφοδιασμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και επτά επιβάτες. Το μεταξόνιο του φτάνει τα 2.840 χλστ., και είναι μεγαλύτερο κατά 16,5 εκατοστά σε σχέση με το 3008, με το επιπλέον μήκος να έχει τεθεί σχεδόν όλο στη διάθεση των επιβατών. Διαθέτει ένα ποιοτικό και άκρως λειτουργικό εσωτερικό εφοδιασμένο με ότι πιο σύγχρονο έχει να προσφέρει η αυτοκινητοβιομηχανία στους τομείς της άνεσης και της ασφάλειας ενώ ο χώρος αποσκευών φθάνει τώρα τα 640 λίτρα ενώ με αναδιπλωμένα τα πίσω καθίσματα, ο αριθμός αγγίζει τα 2.150 λίτρα.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.