Opel:

Opel Corsa-e Rally ConceptΗ Opel καινοτομεί στον παγκόσμιο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Γίνεται ο πρώτος κατασκευαστής στον κόσμο που προσφέρει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο για αγώνες ράλι.

Το μοντέλο βασίζεται στο Opel Corsa-e, που ήδη διατίθεται από το γερμανικό εργοστάσιο για παραγγελία ενώ θα κάνει και την πρώτη του δημόσια εμφάνιση στο επερχόμενο σαλόνι αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης στις 10 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την Opel το ηλεκτρικό αγωνιστικό Corsa θα περάσει στις ειδικές διαδρομές στο γερμανικό ADAC Opel e-Rally Cup, το παγκοσμίως πρώτο πρωτάθλημα ενιαίου για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

«Το Corsa-e είναι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο για όλους – κατάλληλο για  καθημερινή χρήση και απόλυτα προσιτό, προσόντα που τυγχάνουν εφαρμογής και στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Το νέο Corsa είναι επίσης απολαυστικό στην οδήγηση και ιδιαίτερα δυναμικό. Χρησιμοποιώντας ως βάση την έκδοση παραγωγής, είμαστε οι πρώτοι στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας που έχουμε αναπτύξει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο ράλι,» δήλωσε ο CEO της Opel, Michael Lohscheller.

Με τη νέα αγωνιστική κατηγορία, η Opel και η ADAC συνεχίζουν την επιτυχημένη συνεργασία τους. Τα τελευταία χρόνια, το ADAC Opel Rallye Cup έχει μυήσει στον κόσμο των ράλι περίπου 100 νέους οδηγούς από 18 χώρες, ενώ οι ταχύτεροι απέδειξαν το ταλέντο τους στο διεθνές στερέωμα με την ADAC Opel Junior Rallye team. Το “νέο αίμα” οδηγών αγώνων της Opel κατέκτησε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τέσσερις συνεχόμενες φορές (2015 – 2018) με το Opel ADAM R2. Το νέο Opel Corsa-e αντικαθιστά τώρα το ADAM στις ειδικές διαδρομές ράλι. Το νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο αποδίδει 100kW (δηλαδή 136 ίππους) και ροπή στα 260Nm.

Opel Corsa-e Rally ConceptΑρχικά, το ADAC Opel e-Rally Cup θα πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια των αγώνων του Γερμανικού Πρωταθλήματος Ράλι και άλλων επιλεκτικών διοργανώσεων. Η έναρξη προγραμματίζεται για το καλοκαίρι του 2020. Τουλάχιστον δέκα προκριματικοί γύροι μέσα στο 2021 θα αποτελέσουν τη λεγόμενη “Super Season”. Η ιδέα περιλαμβάνει μία πυραμίδα υποστήριξης για νέους οδηγούς και μία νέα έκδοση της επιτυχημένης ADAC Opel Rallye Academy, η οποία ιδρύθηκε το 2016. Την εποχή εκείνη, πάνω από 1.000 άτομα νεαρής ηλικίας έδειξαν ζωηρό ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής οδηγών αγώνων ράλι, που οδηγούσε απευθείας στο ADAC Opel Rallye Cup τους πλέον ταλαντούχους συμμετέχοντες. Η επιτυχημένη  φιλοσοφία θα συνεχιστεί και θα επεκταθεί μέχρι την ανώτερη βαθμίδα του αγωνιστικού θεσμού των ράλι.

Opel Corsa-e Rally Concept«Η Opel έχει, κατά παράδοση, ισχυρές διασυνδέσεις με το χώρο των ράλι» δήλωσε ο Lohscheller. «Μπορούμε να ανατρέξουμε με υπερηφάνεια σε πολυάριθμες επιτυχίες, όπως οι επτά τίτλοι του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ράλι του 1982 με τους Walter Röhrl και Christian Geistdörfer με Opel Ascona 400. Τώρα, προχωράμε στο επόμενο στάδιο με ηλεκτροκίνηση και οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού θα εκπλαγούν από τις επιδόσεις του νέου μας e-cup rally car».

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.