Το 33ο Διεθνές Φεστιβάλ Αυτοκινήτου στο Παρίσι ήταν ο χώρος όπου το Alpine A110 πήρε το Βραβείο του ομορφότερου αυτοκινήτου για το 2017. Ένα βραβείο το οποίο παρουσιάστηκε στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Groupe Renault, Carlos Ghosn. Το Alpine A110, που έκανε την πρώτη παγκόσμια του παρουσίαση πριν από ένα χρόνο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, πήρε το βραβείο αυτό ύστερα από δημόσια ψηφοφορία μέσω του διαδικτύου.

«Η αναβίωση ενός τέτοιου εικονικού σπορ αυτοκινήτου, όπως το Alpine A110, αποτέλεσε μια εμπνευσμένη πρόκληση, με στόχο την απόκτηση σύγχρονης τεχνολογίας και τεχνογνωσίας, διατηρώντας παράλληλα την μοναδική κληρονομιά του αυτοκινήτου», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Renault, Carlos Ghosn, και συνέχισε. «Είμαστε πολύ περήφανοι για το πάθος που έχει δημιουργήσει το νέο A110 όχι μόνο στο εργοστάσιο Dieppe στη Νορμανδία [Γαλλία], όπου και κατασκευάζεται, αλλά και στον Όμιλο Renault. Αυτό το βραβείο είναι μια τεράστια ανταμοιβή για όλους εκείνους που, μέσα σε μια περίοδο πέντε ετών, έβαλαν τόση ενέργεια για να φέρουν αυτό το σύμβολο της αριστείας και της κομψότητας του γαλλικού στυλ στη ζωή».

Το νέο A110 είναι ένα κομψό, ελαφρύ, δύο θέσεων coupé που σηματοδοτεί την αναγέννηση της μάρκας Alpine. Σύμφωνα με το DNA του εμπορικού σήματος, δίνει έμφαση στην ευελιξία και την οδηγική απόλαυση, χωρίς να θέτει σε κίνδυνο την καθημερινή άνεση. Ένα μοντέλο που δείχνει ξεκάθαρα την πρόθεση του Ομίλου να επεκταθεί με ιδιαίτερα δυναμικό τρόπο σε όλα τα επίπεδα. Συνδυάζοντας τις διαχρονικές αρχές, συμπαγές μέγεθος, μικρό βάρος και ευκινησία, το διθέσιο σπορ coupe είναι πιστό στο πνεύμα των προκατόχων του και ιδίως της A110 Berlinette.

Σχεδιασμένο και κατασκευασμένο στη Γαλλία, διαθέτει ελαφριά κατασκευή αλουμινίου και εξελιγμένη ανάρτηση διπλού ψαλιδιού. Το A110 Première Édition τροφοδοτείται από έναν υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα των 252 ίππων, 1.8 λίτρων. Ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα Getrag 7-τάχυτο DCT κιβώτιο ταχυτήτων, με σχέσεις μετάδοσης που αναπτύχθηκαν ειδικά για την Alpine για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη απόδοση σε κάθε περίπτωση.

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.