Trail Rated:

Jeep RenegadeΗ Jeep αποτελεί την πλέον αναγνωρίσιμη μάρκα οχημάτων SUV στον κόσμο, μια κατηγορία που ουσιαστικά δημιούργησε η ίδια 80 χρόνια πριν. Από τότε μέχρι και σήμερα το όνομα Jeep αποτελεί συνώνυμο της ελευθερίας, της περιπέτειας, αλλά και της ικανότητας να ξεπερνάς κάθε εμπόδιο. Για την Αμερικανική θρυλική μάρκα η 4η ημέρα του 4ου μήνα του χρόνου είναι η επίσημη ημέρα της Jeep που αποτελεί το σημείο αναφοράς στις εκτός δρόμου εξορμήσεις. Παρά το ότι οι δύσκολες συνθήκες που περνάμε περιορίζουν την επιθυμία για περιπέτεια, η Jeep, γιορτάζει την ημέρα με στόχο να ενισχύσει τη σχέση της με την κοινωνία και να περάσει ένα θετικό και αισιόδοξο μήνυμα. Για το 2020 η ημέρα της Jeep ήταν αφιερωμένη στην πιστοποίηση «Trail Rated». Είναι μια πιστοποίηση με συγκεκριμένη μεθοδολογία που διασφαλίζει το επίπεδο των εκτός δρόμου δυνατοτήτων ενός οχήματος. Τα συγκεκριμένα οχήματα περνούν μια σειρά ειδικά σχεδιασμένων δοκιμασιών σε μερικούς από τους πιο δύσκολους δρόμους και μονοπάτια του κόσμου. Κάθε “Trail Rated” Jeep πρέπει να είναι εξαιρετικά ικανό σε 5 αυστηρά κριτήρια: Πρόσφυση, Διέλευση σε νερό, Ευελιξία, Ελευθερία άρθρωσης και Απόσταση από το έδαφος. Στη σύγχρονη γκάμα της Jeep, οι εκδόσεις Trailhawk των μοντέλων Renegade, Compass, Cherokee, καθώς βεβαίως και όλα τα Jeep Wrangler φέρουν περήφανα την πιστοποίηση Trail Rated.

Τα  5 κριτήρια της πιστοποίησης Trail Rated:

'TRIAL RATED' CERTIFICATE BY JEEPΠρόσφυση: Τα Trail Rated μοντέλα της Jeep διαθέτουν συστήματα τετρακίνησης που είναι ικανά να ανταπεξέλθουν στις πλέον ακραίες εκτός δρόμου καταστάσεις. Η πρόσφυση που παρέχουν συμβάλει στο να διατηρείται ο έλεγχος του οχήματος σε κάθε επιφάνεια (χιόνι, λάσπη, άμμος, κτλ.).

Διέλευση από νερό: Τα μοντέλα Trail Rated της Jeep διαθέτουν τροποποιημένα ηλεκτρικά συστήματα και στεγανοποίηση του αμαξώματος, και ψηλότερα τοποθετημένη εισαγωγή για τον κινητήρα, έτσι ώστε να μπορούν να περάσουν μέσα από νερό σημαντικού βάθους που δεν θα μπορούσαν καν να πλησιάσουν άλλα οχήματα.

Ευελιξία: Η δυνατότητα να πραγματοποιείς ελιγμούς σε στενά και δύσβατα σημεία αποτελεί κρίσιμης σημασίας στοιχείο στις εκτός δρόμου αποδράσεις. Τα Trail Rated Jeep διαθέτουν τροποποιημένα συστήματα διεύθυνσης, αλλά και το βέλτιστο μεταξόνιο που τους επιτρέπουν να ελίσσονται ακόμα και σε αυτές τις ακραίες συνθήκες.

Ελευθερία άρθρωσης: Για να κινηθεί ένα όχημα, οι τροχοί του θα πρέπει να βρίσκονται σε επαφή με το έδαφος. Όταν ένας ή και περισσότεροι τροχοί είναι στον αέρα, η καλή ελευθερία άρθρωσης επιτρέπει στους υπόλοιπους να διατηρήσουν την επαφή τους με το έδαφος και να εξασφαλίσουν τη μέγιστη πρόσφυση.

Απόσταση από το έδαφος: Η απόσταση από το έδαφος, αλλά και οι γωνίες προσέγγισης, ράμπας και διαφυγής επιτρέπουν στα Trail Rated Jeep να ξεπερνούν ακόμα και τα πιο δύσκολα εμπόδια με απόλυτη ασφάλεια.

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.