MercedesBenz:

Mercedes-Benz A-Klasse (W177) 2018Mercedes-Benz A-Class (W177) 2018Σύμφωνα με μια μελέτη του Κέντρου Αυτοκινητιστικής Διεύθυνσης (CAM), η Mercedes-Benz είναι η κορυφαία μάρκα premium στον τομέα των καινοτομιών την περίοδο μεταξύ 2016 με 2019. Η CAM ανέλυσε τις καινοτομίες αυτοκινήτων σε 31 κορυφαίες μάρκες με τη Mercedes-Benz να αποδεικνύεται η πλέον καινοτόμος μάρκα, με περίπου 180 νέα χαρακτηριστικά σε μοντέλα παραγωγής. Αυτές οι καινοτομίες περιλάμβαναν συστήματα υποστήριξης όπως το σύστημα προειδοποίησης κατά των κλοπών, το έξυπνο σύστημα πολυμέσων MBUX και τον έλεγχο άνεσης ENERGIZING.

Το αντικλεπτικό σύστημα (ATA) προσφέρεται σαν επιπλέον εξοπλισμός σε πολλά μοντέλα της Mercedes-Benz. Η τελευταία γενιά του ATA σε συνδυασμό με την υπηρεσία Mercedes me connect service είναι σε θέση να στείλει ένα αυτόματο μήνυμα εάν το όχημα υποστεί ζημιά στον χώρο στάθμευσης που προκαλείται από τρίτο πρόσωπο ή αν το αυτοκίνητο ρυμουλκείτε. Οι αισθητήρες ATA είναι σε θέση να ανιχνεύσουν τέτοιες καταστάσεις και να τις αναφέρουν στο όχημα. Το όχημα στη συνέχεια στέλνει μια ειδοποίηση στο Mercedes me App.

TecDay Parken: Innovative Lösungen fürs Parken: komfortabel, kundenorientiert, standortgerecht und effizientTecDay Parking: Innovative parking solutions: convenient, customer-oriented, location-related and efficientΗ Mercedes-Benz παρουσίασε για πρώτη φορά το σύστημα πολυμέσων MBUX στην έκθεση CES 2018. Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό αυτού του συστήματος είναι η ικανότητά του να μαθαίνει χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη. Το MBUX είναι προσαρμόσιμο και προσαρμόζεται στον χρήστη και στις ανάγκες του. Δημιουργεί έτσι μια σχέση μεταξύ οχήματος, οδηγού και επιβατών. Οι ενημερώσεις «over the air» είναι επίσης εφικτές. Τα πλεονεκτήματα του περιλαμβάνουν την οθόνη αφής, οθόνη πλοήγησης με τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας και έξυπνο φωνητικό έλεγχο με φυσική αναγνώριση ομιλίας, το οποίο ενεργοποιείται με την φράση «Hey Mercedes».

Το σύστημα ελέγχου άνεσης ENERGIZING, ελέγχει τα διάφορα συστήματα άνεσης στο όχημα και χρησιμοποιεί μουσικές και φωτιστικές διαθέσεις καθώς και μια σειρά από λειτουργίες μασάζ για ένα ευρύ φάσμα προγραμμάτων καλαισθησίας. Το ENERGIZING COACH είναι μέρος του συστήματος ελέγχου άνεσης και η λειτουργία αυτή βασίζεται σε έναν ευφυή αλγόριθμο ο οποίος συνιστά ένα από τα προγράμματα ανάλογα με την κατάσταση και το άτομο. Με την χρήση ενός Garmin®, προσωπικά στοιχεία όπως το επίπεδο άγχους ή η ποιότητα του ύπνου βελτιστοποιούν την ακρίβεια της σύστασης. Στόχος είναι οι επιβάτες να αισθάνονται καλά και να χαλαρώνουν ακόμη και κατά τη διάρκεια απαιτητικών ή μονότονων ταξιδιών. Επιπλέον, η ένδειξη παλμού που παρέχεται από το ενσωματωμένο φορητό Garmin εμφανίζεται στην στον πιλοτήριο.

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.