Το Jaguar I-Pace, το πλήρες ηλεκτρικό SUV της μάρκας κατέκτησε το Βραβείο «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» για το 2019 στη Γερμανία. Πρόκειται για ένα επαναστατικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο το οποίο μάλιστα μπορεί να φορτιστεί από το 0 μέχρι το 80% μέσα σε μόλις 45 λεπτά και να καλύψει απόσταση 465 χιλιόμετρα σε μια φόρτιση. Ταυτόχρονα το I-Pace διαθέτει ένα ολοκληρωμένο πακέτο τεχνητής νοημοσύνης επόμενης γενεάς (artificial intelligence technology) τοποθετώντας την εταιρεία μπροστά από τον ανταγωνισμό στην επανάσταση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της βρετανικής μάρκας κατάφερε να κερδίσει τις περισσότερες ψήφους από μια ομάδα 12 εμπειρογνωμόνων και δημοσιογράφων που οδήγησαν 59 συνολικά αυτοκίνητα τα οποία υπέβαλαν σε μια σειρά δοκιμών σύγκρισης.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το I-Pace αντιμετώπισε ένα έντονο ανταγωνισμό με τον τελικό κατάλογο να περιλαμβάνει άλλα τέσσερα αξιόλογα μοντέλα της αγοράς.

Η κριτική επιτροπή αξιολόγησε το σχεδιασμό, την απόδοση, το χειρισμό, τη βιωσιμότητα και τα δυναμικά χαρακτηριστικά των αυτοκινήτων στο δρόμο. Στο τέλος το βραβείο πήγε στην Jaguar I-Pace με τους κριτές να αναφέρονται  με τα καλύτερα λόγια για τον πρωτοποριακό συνδυασμό απόδοσης, δυναμικής συμπεριφοράς και το στυλ του μοντέλου.

Κατά την παράδοση του βραβείου, ο Dr. Ralf Speth, Διευθύνων Σύμβουλος της Jaguar Land Rover, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι που πήραμε αυτή τη διάκριση από τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης για το πρώτο μας πλήρως ηλεκτρικό όχημα, το Jaguar I-PACE. Για ένα αυτοκινητοκατασκευαστή να αποκτήσετε ένα τόσο σημαντικό βραβείο στην πατρίδα των κορυφαίων εμπορικών σημάτων είναι πραγματικά μεγάλο επίτευγμα».

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το I-Pace, που αναμένεται στην Κύπρο στις αρχές του ερχόμενου χρόνου, βρίσκεται επίσης στη λίστα των φιναλίστ στο θεσμό του «Παγκοσμίου αυτοκινήτου της χρονιάς» ενώ το ίδιο συμβαίνει και για το Jaguar E-Pace στην κατηγορία SUV compact performance. Ο νικητής για τα βραβεία αυτά θα ανακοινωθεί στις 12 Νοεμβρίου. 

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.