Η επανάσταση στην αυτοκινητιστική κομψότητα από την Mercedes-Benz ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 1968, με τα «Stroke Eight¨» saloon μοντέλα, 115 και 114, να βάζουν πολύ ψηλά τον πήχη όσο αφορά σχεδιασμό και τεχνολογία. Ταυτόχρονα, τα μοντέλα coupé της σειράς 114 συμπλήρωναν την γκάμα σαν μια ανεξάρτητη σειρά μοντέλων από την εταιρεία, η οποία στο μέλλον μετατράπηκε στην γνωστή σειρά Mercedes-Benz E-Class. Η τρίτη σειρά των «Stroke Eight» κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς με μακρύτερο μεταξόνιο και στην συνέχεια με διαφορετικό σχεδιασμό. Οι ειδικοί της εποχής εντυπωσιάστηκαν από αυτό το μακρύ αυτοκίνητο με τις δυο πόρτες και τους εσωτερικούς χώρους με υλικά υψηλής ποιότητας  ξύλου και χαλιά. Το γνωστό περιοδικό auto motor und spor έγραψε τότε: Το coupé αυτό προσφέρει επίσης έναν επίπεδο άνεσης που δεν βρίσκει κάποιος στην έκδοση saloon. Με μια επιπρόσθετη δόση πολυτέλειας μέσα σε ένα εργονομικό πακέτο σε πολύ προσιτή τιμή.

Τεχνικά μιλώντας, το coupé είναι πολύ κοντά στο saloon. Σχεδιαστικά ωστόσο, το δίπορτο σπορ αμάξωμα του coupé ξεχωρίζει από το μακρύ τετράθυρο μοντέλο.  Μέχρι το τέλος της παραγωγής τους, στον Αύγουστο του 1976, η Mercedes-Benz παρήγαγε περισσότερα από 67,000 «Stroke Eight» coupé του μοντέλου 114 με την ποιο πετυχημένη σειρά να ήταν αυτή του 250 CE, με 21,787  κομμάτια. Η ναυαρχίδα τους, το 280 CE ─  είχε 11,518 κομμάτια. Περίπου 60% όλων των μοντέλων παραδόθηκαν εκτός Γερμανίας, και σήμερα αποτελούν ένα πραγματικά ALL STAR κλασσικό αυτοκίνητο ανά το παγκόσμιο.

Από τον αρχικό σχεδιασμό μέχρι το «Stroke Eight» coupé

H Mercedes-Benz, κατάφερε το 1968 να καθιερώσει την παράδοση των E-Class coupé με την σειρά μοντέλων 114 ενώ ταυτόχρονα ξεχώρισε τις διάφορες άλλες σειρές των μοντέλων της. Μετά από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η εταιρεία από την Στουτγάρδη ξεκίνησε να χρησιμοποιεί την ίδια πλατφόρμα για τα μοντέλα 180 (W 120) και 220 SE (W 128). Το 1960, Prof. Dr. Fritz Nallinger, υπεύθυνος της εξέλιξης, πρότεινε να χωριστεί περαιτέρω η σειρά των μοντέλων επιβατικών αυτοκινήτων, και έτσι δημιουργήθηκε η σειρά των «Stroke Eight», που έφεραν το όνομα αυτό λόγω του 8 μέσα στην ημερομηνία 1968. Τα μοντέλα με τετρακύλινδρους κινητήρες ήταν όλα μαζεμένα στην σειρά 115 m, ενώ οι κινητήρες των έξι κυλίνδρων τοποθετήθηκαν στην σειρά 114, φέροντας επίσης και την βάση για τα πρώτα coupé. Το συμβόλαιο για τον σχεδιασμό των κομψών δίθυρων αυτοκινήτων υπογράφτηκε στις 11 Δεκεμβρίου 1964, ενώ στις 3 Σεπτεμβρίου 1965, ο Nallinger παρουσίασε στην διεύθυνση τους πρώτους δυο σχεδιασμούς για coupé.

Τα εξακύλινδρα «Stroke Eight»  coupé, παρήγαγαν 130 ίππους, με τα coupe να έχουν μια βελτιωμένη έκδοση του κινητήρα από το 250 CE που παρήγαγε 150 ίππους ενώ μπορούσε να αγγίξει τον μαγικό αριθμό των 199 χιλιομέτρων ανά ώρα, όπως ανακάλυψαν τα δυο περιοδικά MotorRundschau και auto motor und sport

Το 1973, η Mercedes-Benz παρουσίασε τη νέα πρόσοψη των coupé, διατηρώντας τους κινητήρες από τα 250 C, 280 C και 280 CE, προσθέτοντας και άλλα χαρακτηριστικά τα οποία δανείστηκε από τα SL και SLC. Το κύριο σημείο στα οποίο εστιάστηκε εδώ η εταιρεία ήταν η ασφάλεια, με μετακινούμενους καθρέπτες, και το τιμόνι ασφαλείας της S-Class για το 114, όπως επίσης τα μαξιλάρια για το κεφάλι και τις ζώνες ασφαλείας για τα καθίσματα μπροστά.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.