Η BMW γράφει το επόμενο κεφάλαιο της φιλοσοφίας Efficient Dynamics

BMW Efficient Dynamics

BMW Efficient DynamicsTo 2007 ο Όμιλος BMW παρουσίασε ένα τεχνολογικό πακέτο με την ονομασία Efficient Dynamics. Μια φιλοσοφία που παραμένει ασυναγώνιστη στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία μέχρι σήμερα. Στόχος της φιλοσοφίας αυτής ήταν η συνεχής μείωση της κατανάλωσης καυσίμου, και κατ’ επέκταση των εκπομπών CO2, σε συνδυασμό με την οδηγική απόλαυση. Κάτι που αποτελεί πλέον τον θεμελιώδη κρίκο στην αλυσίδα του DNA όλων των μοντέλων BMW.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της BMW

Η φιλοσοφία BMW Efficient Dynamics βελτιστοποιεί συστηματικά κάθε τομέα του οχήματος. Από αεροδυναμικής απόψεως, τα ενεργά flaps ψύξης κινητήρα βρίσκονται τώρα στην τρίτη γενιά τους, ενώ το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο BMW iX3 θα εφοδιάζεται με την τελευταία γενιά αεροδυναμικών ζαντών BMW που επιφέρουν 5% μείωση στο συντελεστή οπισθέλκουσας συγκριτικά με τις ζάντες της συμβατικής BMW X3 και επιπλέον 15% εξοικονόμηση βάρους.

BMW Efficient DynamicsΗ μείωση του βάρους των μοντέλων από γενιά σε γενιά, παρά την αύξηση των διαστάσεων και την ενίσχυση της ασφάλειας βελτιώνει περαιτέρω την απόδοση. Η χρήση των ιδανικών υλικών σε κάθε τμήμα του αυτοκινήτου είναι το ‘κλειδί’ για την επίτευξη των στόχων.  Επίσης, η μεγάλη γκάμα διαθέσιμων συστημάτων κίνησης διαδραματίζει επίσης ουσιαστικό ρόλο στη φιλοσοφία BMW Efficient Dynamics. Από τους εξαιρετικά αποδοτικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης με ηλεκτρικά συστήματα 48V μέχρι τα plug-in υβριδικά και τα πλήρως ηλεκτρικά οχήματα – όλα βασίζονται στην αρχή Efficient Dynamics: ελαχιστοποίηση κατανάλωσης / μεγιστοποίηση επιδόσεων με σταθερή προσήλωση στον πελάτη. Η έλευση της ήπιας υβριδικής τεχνολογίας 48V επεκτείνει σε μεγάλο βαθμό τις πιθανές χρήσεις του συστήματος ανάκτησης ενέργειας μέσω πέδησης (Brake Energy Regeneration).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 600 + ίπποι για τις BMW M5 και M5 Competition

Το BMW i Hydrogen NEXT – που αποκαλύφθηκε στο κοινό στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης 2019 ως ‘προάγγελος νέων τεχνολογιών’ – αντιπροσωπεύει έναν πιθανό τέταρτο πυλώνα στη γκάμα συστημάτων κίνησης της εταιρείας. Με την εφαρμογή αυτού του πακέτου τεχνολογικών μέτρων, η κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές CO2 από τους στόλους οχημάτων έχουν μειωθεί πάνω από 40% τα τελευταία 13 χρόνια. Επιπλέον, το BMW Group συμμορφώνεται πλήρως με τους στόχους της Ε.Ε. για τις εκπομπές CO2, χάρη στη σχολαστική επέκταση των καινοτομιών BMW Efficient Dynamics που πραγματοποιείται υποχρεωτικά σε όλες τις σειρές μοντέλων.

Οι εκπομπές CO2 το 2020 είναι 20% χαμηλότερες έναντι του 2019 χάρη στη φιλοσοφία BMW Efficient Dynamics και το συνεχή εξηλεκτρισμό της γκάμας μοντέλων. Αυτό σημαίνει ότι οι πελάτες της BMW μπορούν πάντα να βιώνουν τη χαρά της ασυναγώνιστης οδηγικής απόλαυσης, χωρίς συμβιβασμούς στη βιωσιμότητα.

Τα επιτεύγματα αυτά ενθαρρύνουν το BMW Group να συνεχίσει το δρόμο που έχει χαράξει – και να εξακολουθήσει να προσφέρει στους πελάτες του τεχνικά καινοτόμα προϊόντα με υψηλά επίπεδα βιωσιμότητας, την κατάλληλη στιγμή και στην κατάλληλη αγορά.

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.