Η Bentley δημιούργησε το πρώτο υβριδικό μοντέλο της ιστορίας της έχοντας σα βάση το SUV της εταιρείας, την Bentayga. Αποτέλεσμα, η δημιουργία του πρώτου super luxury υβριδικού αυτοκινήτου στον κόσμο. Το μοντέλο, που έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση στον κόσμο στο φετινό σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης, συνδυάζει έναν 3,0-λιτρο V6 turbo κινητήρα βενζίνης και έναν ηλεκτροκινητήρα ενώ θα μπορεί να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά για 50 χλμ. με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα να είναι μόλις 75 γρ./χλμ.

Εξωτερικά οι σχεδιαστικές διαφορές από τη συμβατική έκδοση είναι η ύπαρξη της επιγραφής Hybrid και οι ειδικές ζάντες με λεπτομέρειες χαλκού ενώ στο εσωτερικό οι αλλαγές εντοπίζονται στο αλλαγμένο σύστημα infotainment και στον πίνακα οργάνων. Πιο συγκεκριμένα, ο δείκτης θερμοκρασίας έχει αντικατασταθεί με δείκτη φόρτισης της μπαταρίας ενώ το στροφόμετρο έχει και αυτό αντικατασταθεί με ένα όργανο που δείχνει αν το αυτοκίνητο κινείται ηλεκτρικά. Επίσης, στην κεντρική κονσόλα έχει τοποθετηθεί κουμπί μέσω του οποίου αλλάζει το οδηγικό προφίλ μεταξύ αμιγώς ηλεκτρικής ή υβριδικής κίνησης. Ακόμα ένα στοιχείο που αποκάλυψαν για την μπαταρία είναι ότι θα μπορεί να φορτίσει πλήρως σε 2.5 αν χρησιμοποιείται ταχυφορτιστής ενώ σε απλή οικιακή πρίζα χρειάζονται 7.5 ώρες. Μάλιστα, η Bentley συνεργάστηκε με τον διάσημο σχεδιαστή, Φίλιπ Σταρκ, για να δημιουργήσει έναν ταχυφορτιστή ο οποίος θα αποτελεί “έργο τέχνης” όπως τον χαρακτηρίζει η ίδια η Bentley.

Παράλληλα, η υβριδική Bentayga θα έχει τρία προγράμματα λειτουργίας, τα EV Drive, Hybrid Mode και Hold Mode, τα οποία συνεργάζονται με ένα τεχνολογικά προηγμένο και καινοτόμο σύστημα πλοήγησης. Σύμφωνα με την Bentley η Bentayga Hybrid εξοπλίζεται με ένα εξελιγμένο δορυφορικό σύστημα πλοήγησης. Η καινοτομία του εγγυάται στο γεγονός ότι μπορεί μόνο του με βάση τον προορισμό που έχει επιλεγεί να καθορίσει για λόγους απόδοσης πόσο θα χρησιμοποιηθεί ο V6 κινητήρας των 3.0 λίτρων και πόσο ο ηλεκτροκινητήρας της. Επίσης, επιλέγεται αυτόματα το καταλληλότερο πρόγραμμα οδήγησης με γνώμονα την καλύτερη φόρτιση της μπαταρίας της και αποφασίζει πότε πρέπει να γίνει εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας (μέγιστη αυτονομία με αποκλειστική της χρήση 50 χλμ.), όπως για παράδειγμα όταν φτάνει σε κάποια πόλη. Στόχος είναι να μειωθεί στο μέγιστο η ανάγκη για φόρτιση όταν η Bentayga Hybrid φτάσει στον τελικό της προορισμό.
Η Bentayga Hybrid θα ξεκινήσει εμπορική πορεία στα μέσα τοθ δευτέρου εξαμήνου της φετινής χρονιάς.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.