Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio

Η Alfa Romeo Stelvio είναι το πρώτο SUV στην ιστορία της μάρκας. Η έκδοση Quadrifoglio όμως αποτελεί σημείο αναφοράς στην κατηγορία των SUV.

Το μοντέλο είναι εφοδιασμένο με τον αλουμινένιο βενζινοκινητήρα V6 Bi-Turbo 2,9 λίτρων, που αποδίδει 510 ίππους στις 6.500 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή στα 600 Nm από τις 2.500 έως τις 5.000 στροφές. Διαθέτει αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8 σχέσεων, με τις αλλαγές να πραγματοποιούνται σε μόλις 150 χιλιοστά του δευτερολέπτου στη λειτουργία Race, ενώ το μοντέλο διαθέτει στον βασικό του εξοπλισμό αλουμινένια paddles αλλαγής ταχυτήτων που είναι τοποθετημένα στην κολόνα του τιμονιού. Φθάνει τα εκατό χιλιόμετρα από στάση σε μόλις 3,8 δευτερόλεπτα ενώ ξεχωρίζει και σε επίπεδο εκπομπών ρύπων και κατανάλωσης καυσίμου, χάρη στο ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων. Παράλληλα, διαθέτει και το πρωτοποριακό σύστημα τετρακίνησης Q4 και εγγυάται επιδόσεις, πρόσφυση, οδηγική απόλαυση και ασφάλεια σε όλες τις συνθήκες. Με βάρος στα1.830 κιλά, το Stelvio Quadrifoglio προσφέρει την καλύτερη αναλογία βάρους/ισχύος στην κατηγορία (3,6 κιλά/ίππο)

Όσον αφορά τις εξωτερικές διαφορές της Quadrifoglio με τις συμβατικές εκδόσεις, αυτές παρουσιάζονται στις μεγάλες εισαγωγές αέρα στο καπό, τα σπορ πλευρικά σπόϊλερ αλλά και στους τονισμένους θόλους των τροχών, όλα στο χρώμα του αμαξώματος. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν οι τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης. Ένα ίδιο σπορ και δυναμικό χαρακτήρα βλέπουμε και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου με ακριβά υλικά όπως το δέρμα, αλκαντάρα και ανθρακονήματα. Επίσης παρουσιάζεται και το νέο σύστημα Infotainment Alfa Connect 3D NAV 8,8 ιντσών.

Το λογότυπο Quadrifoglio προδιαθέτει για τον σπορ και εξελιγμένο τεχνολογικά χαρακτήρα του μοντέλο. Κοσμεί τα αγωνιστικά μοντέλα της Alfa Romeo από το 1923 ενώ άρχισε να εμφανίζεται και σε επιλεγμένα μοντέλα παραγωγής από τη δεκαετία του ‘70. Η πρώτη Alfa Romeo που έφερε το σήμα Quadrifoglio ήταν μια «RL» που οδήγησε ο Ugo Sivocci όταν κέρδισε τον αγώνα Targa Florio το 1923, η πρώτη από τις συνολικά 10 νίκες της μάρκας στον συγκεκριμένο δημοφιλή αγώνα.

Τέλος, σημειώνουμε ότι το Stelvio Quadrifoglio είναι και επίσημα το πιο γρήγορο SUV αφού σημείωσε χρόνο ρεκόρ στη θρυλική πίστα του Nurburgring. Ο χρόνος του Stelvio Quadrifoglio ήταν 7′ 51″ 07 και το τοποθετεί ανάμεσα στα 100 πιο γρήγορα στο Nürburgring. Ανάλογο ρεκόρ στην κατηγορία του κατέχει και η Giulia Quadrifoglio στην πίστα του  Nürburgring, την ιστορικότερη πίστα αγώνων στον κόσμο.

To μοντέλο διατίθεται επίσης με ένα δίλιτρο βενζίνης με 280 ίππους και ένα 2.2 λίτρων πετρελαίου με τους 210 ίππους. Δύο κινητήρες που χαρακτηρίζονται από τις επιδόσεις και την ελαστικότητα τους και συνδυάζονται εντυπωσιακά με το οκτάρι αυτόματο κιβώτιο αλλά και το σύστημα τετρακίνησης Q4.

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.