Σύμφωνα με τη φετινή κατάταξη των “Best Global Brands 2018” η Mercedes είναι η πιο πολύτιμη premium αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο. Πιο αναλυτικά, και σύμφωνα πάντα με τα επίσημα στοιχεία της αμερικάνικης εταιρείας Interbrand που συντάσσει τη σχετική κατάταξη, η Mercedes βρίσκεται ανάμεσα στις δέκα πιο πολύτιμες μάρκες σε παγκόσμιο επίπεδο. Η γερμανική μάρκα κατάφερε να σκαρφαλώσει στην όγδοη θέση ενώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι είναι η μόνη ευρωπαϊκή εταιρεία που εντάσσεται μέσα στην πρώτη δεκάδα.

Η σχετική ανοδική της πορεία καταγράφεται από το 2009, ενώ σε σύγκριση με το 2017 η αξία του εμπορικού της σήματος, δηλαδή του διάσημου αστεριού, ανέβηκε κατά 2% φτάνοντας στα 48.6 δισεκατομμύρια δολάρια. Από την πλευρά της η Mercedes τονίζει ότι βασικά της πλεονεκτήματα είναι η μακρά παράδοση, η σπουδαία καινοτομική της δράση και η προσήλωση στο στόχο των ιδρυτών της, δηλαδή την ικανοποίηση μόνο με το καλύτερο.

Σχετικά με την Interbrand θα πρέπει να πούμε ότι ανακοινώνει για 19η χρονιά την κατάταξη «Best Global Brands» που στόχο έχει να αναδείξει τις 100 πιο πολύτιμες μάρκες σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτό που αξιολογεί είναι η χρηματοοικονομική απόδοση των προϊόντων ή υπηρεσιών του εμπορικού σήματος, ο ρόλος του εμπορικού σήματος στη διαδικασία λήψης αποφάσεων της αγοράς και η δύναμη του εμπορικού σήματος σε σχέση με τη διαφύλαξη των μελλοντικών εσόδων της εταιρείας.

Παράλληλα η Mercedes αναγνωρίζεται επίσης ως η πιο πολύτιμη αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως και στην έκθεση «Global 500» του 2018 που συνέταξε η αμερικάνικη Brand Finance. Κατά τη διάρκεια αυτής της μελέτης εξετάστηκαν 500 μάρκες, ενώ η Mercedes ανέβηκε από την περσινή 20η θέση στη 15η  ως το πιο πολύτιμο ευρωπαϊκό σήμα με αξία 43,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων (αύξηση 24% έναντι του 2017).

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.