H Dacia συνεχίζει να γράφει εντυπωσιακούς αριθμούς στο χώρο των πωλήσεων στην Ευρώπη. Το σημαντικότερο όμως για την εταιρεία είναι σίγουρα η εκπληκτική σχέση αξίας / αγοράς (value for money) που προσφέρει στον καταναλωτή.

Η επιστροφή της Dacia στην αγορά έγινε το 2005 με την Renault να ηγείται την αναγέννηση της μάρκας. Αρχικά παρουσιάστηκε με το Logan. Ένα sedan μοντέλο χαμηλού κόστους ενώ πολύ σύντομα ακολούθησε και άλλα αυτοκίνητα σε διάφορες κατηγορίες όπως τα Duster και Sandero / Stepway. Κύριο τους χαρακτηριστικό είναι η εντυπωσιακή σχέση αξίας / αγοράς με τον καταναλωτή να μπορεί να αποκτήσει ένα σύγχρονο αυτοκίνητο με μοντέρνο σχεδιασμό αλλά και μια σειρά τεχνολογικών στοιχείων άνεσης και ασφάλειας στο εσωτερικό.

Ξεχωρίζει η νέα γενιά του συστήματος πολυμέσων με πλήρης σύστημα πλοήγησης, συνοδευόμενο από μια μεγάλη οθόνη αφής. Διαθέτει περισσότερες λειτουργίες, χάρη στην προσθήκη του smartphone, USB και συνδεσιμότητα Bluetooth®, η TMC (Traffic Message Channel) πληροφορίες και προειδοποιήσεις κινδύνου. Πρόκειται για ένα προαιρετικό εξοπλιστικό στοιχείο του Duster που ενδιαφέρει άμεσα και τον Κύπριο οδηγό αφού είναι εφοδιασμένο με σύστημα πλοήγησης για την Κύπρο.

Απόδειξη της επιτυχίας των αυτοκινήτων της Dacia είναι και τα συνεχόμενα ρεκόρ πωλήσεων χρόνο με το χρόνο. Πέρυσι κατάφερε να σπάσει ακόμα ένα ρεκόρ στην Ευρώπη με 511.622 ταξινομημένα οχήματα. Αριθμός που ήταν κατά 10,3% αυξημένος σε σύγκριση με το 2017. Παράλληλα απέσπασε ένα μερίδιο αγοράς της τάξης του 2,9% (+0,3 μονάδες από το 2017).

Dacia Duster:

DACIA DUSTERΤο Duster, το πετυχημένο crossover της Dacia, σε μικρό χρονικό διάστημα κατάφερε να καθιερωθεί και σαν ένα ποιοτικό crossover αξιώσεων που μπορεί να αποκτηθεί με μικρό προϋπολογισμό. Διατηρώντας το εκπληκτικό «value for money» και χωρίς να χάσει κάτι από τον σκληροτράχηλο χαρακτήρα του πέρασε ήδη στη δεύτερη του γενιά. Στην ουσία πρόκειται για ένα crossover που μπορεί να κινηθεί παντός εδάφους ενώ το σχετικά κόμπακτ μήκος του και ο κύκλος στροφής των 10,44 μέτρων του δίδουν τη δυνατότητα να κινηθεί με άνεση μέσα στην πόλη. Το μοντέλο προσφέρετε στην Κυπριακή αγορά με τον τετρακύλινδρο πετρελαιοκινητήρα 1.5 dCI με τους 115 ίππους τόσο σε δικίνητη έκδοση όσο και σε τετρακίνητη. Όσο για το τελευταίο, τα 21 εκατοστά απόστασης από το έδαφος αλλά και οι  κοντοί πρόβολοι του εξασφαλίζουν μεγάλες γωνίες προσέγγισης και διαφυγής και άπλετες εκτός δρόμους δυνατότητες. Η τιμή του Duster ξεκινά από τις €16,900 για τη δικίνητη έκδοση ενώ η τιμή της τετρακίνητης έκδοσης από τις  €17,900. 

Dacia Sandero / Sandero Stepway:

Το Sandero είναι ο εκπρόσωπος της Dacia στη μικρή κατηγορία. Πρόκειται για ένα πεντάθυρο hatchback διαθέτει αυξημένες διαστάσεις και βασίζεται σε ένα σύγχρονο πάτωμα. H έκδοση Stepway προσδίδει ένα νεανικό και συνάμα περιπετειώδη χαρακτήρα. Ουσιαστικά, πρόκειται για μία υπερυψωμένη εκδοχή του Sandero με στοιχεία από crossover. Αυτές εντοπίζονται στα προστατευτικά γύρω από όλο το αυτοκίνητο, τους διαφοροποιημένους προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, αλλά και την αυξημένη απόσταση από το έδαφος.

Στην Κυπριακή αγορά τόσο το Sandero όσο και το Sandero Stepway διατίθενται με τον κινητήρα 1.5 dCi με 95 ίππους. Το πρώτο προσφέρεται στην τιμή των €12,900 ενώ το Stepway στα €14,500.

 

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.