Το γερμανικό εργοστάσιο της Audi κατάφερε και το 2017 να πετύχει ρεκόρ πωλήσεων. Ποιο συγκεκριμένα, η μάρκα έφτασε τις 1.878.100 ταξινομήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο σημειώνοντας ρεκόρ για όγδοη συνεχόμενη χρονιά! Αυτή η σημαντική άνοδος των πωλήσεων οφείλεται στην αύξηση που είχαν οι τρεις βασικές αγορές. Στις Η.Π.Α είχε μια αύξηση 7,8%, στην Κίνα η Audi έκλεισε με αύξηση 1,1% και τέλος στην Ευρώπη και Γερμανία όπου η αύξηση των πωλήσεων κυμάνθηκε στο 0,4%.

«Παρά τις πολύ δύσκολες οικονομικές συνθήκες στην αγορά καταφέραμε να πετύχουμε μια θετική ανάπτυξη σε όλες τις βασικές αγορές κατά το 2017, κάτι που επέφερε ακομα ένα ρεκόρ πωλήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο. Κάθε αγορά ξεχωριστά συνέβαλε σε αυτό το εκπληκτικό αποτέλεσμα. Αυτό αποδεικνύει την ελκυστικότητα των προϊόντων μας απέναντι στους πελάτες μας¨, δήλωσε ο Bram Schot, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της AUDI AG.

Audi Q5

Και στην Κύπρο, η Audi σημείωσε μια ιδιαίτερα σημαντική αύξηση πωλήσεων το 2017. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Τμήματος Οδικών μεταφορών και του ΣΕΜΟ, οι 506 εγγραφές της μάρκας κατά το 2017, αντιπροσωπεύουν μια αύξηση της τάξης του 27,1% σε σύγκριση με το 2016.

Η επιτυχία της Audi σε παγκόσμιο επίπεδο βασίζεται στη μεγάλη επιτυχία που γνωρίζουν τα SUV μοντέλα της και συγκεκριμένα  η σειρά των Q μοντέλων. Οι συνολικές τους πωλήσεις έφτασαν τα 689.150 αυτοκίνητα, κάτι που μεταφράζεται σε αύξηση της τάξης του 10,8% σε σχέση με το 2016. Σημαντικό είναι και το ότι ένα στα τρία Audi που πωλήθηκαν κατά το 2017 ήταν SUV!.

Best Seller για τη γκάμα της Audi στην Ευρώπη δεν ήταν άλλο από το Q2, ενώ το Q5, το μεσαίο SUV, ήταν το best seller σε παγκόσμιο επίπεδο με σχεδόν 281.850 πωλήσεις. Αύξηση κατά 3,9% και για το Q7, το μεγάλο SUV της Audi, είδε τις πωλήσεις του να αυξάνονται παγκοσμίως το 2017, κατά 3,9%.