Μια γρήγορη και πιο δυναμική έκδοση του Ford Ranger, του Ευρωπαϊκού best-seller της εταιρείας, ετοιμάζεται να κάνει την είσοδο του στην Ευρωπαϊκή αγορά από τα μέσα της ερχόμενης χρονιάς. Πρόκειται για μια έκδοση που εξελίχθηκε από τη Ford Performance για τους λάτρεις της γρήγορης off-road οδήγησης και θα είναι εφοδιασμένο με ένα δίλιτρο Bi-turbo EcoBlue diesel της κινητήρα της Ford που θα αποδίδει 213 ίππους και 500 Nm ροπής. Μαζί και και το νέο αυτόματο κιβώτιο δέκα σχέσεων της εταιρείας.

Η επιβλητική παρουσία που διαμορφώνουν οι εντυπωσιακές διαστάσεις και το extreme στυλ του απόλυτου Ranger υποστηρίζεται από ένα μοναδικό πλαίσιο της Ford Performance, βελτιστοποιημένο για γρήγορη οδήγηση εκτός δρόμου και δυνατότητες παντός εδάφους. Η δυναμική σχεδίαση του νέου Ranger Raptor εξελίχθηκε με γνώμονα τις επιδόσεις και τη λειτουργικότητα. Ξεχωρίζει η εντυπωσιακή νέα μάσκα που είναι εμπνευσμένη από τα πρώτο στον κόσμο εργοστασιακό φορτηγό υψηλών επιδόσεων off road, το Ford F 150 Raptor. Ο εμπρός προφυλακτήρας περιλαμβάνει νέους προβολείς LED με λειτουργικούς αεραγωγούς air-curtain που βελτιώνουν τη ροή αέρα γύρω από το αμάξωμα ενώ η εικόνα συμπληρώνεται από τα τεχνολογίας xenon φωτιστικά σώματα. Επίσης, οι θόλοι των τροχών διαθέτουν έξτρα συνθετικά φτερά είναι σχεδιασμένα για να προστατεύουν από ζημιές σε συνθήκες off-road χρήσης και επιτρέπουν μακρύτερη διαδρομή της ανάρτησης και μεγάλα ελαστικά (285/70 R17).

Κατασκευασμένο για να αντιμετωπίζει ακραίες συνθήκες εκτός δρόμου, το μοναδικό, άκρως ανθεκτικό, ενισχυμένο πλαίσιο του Ranger Raptor χρησιμοποιεί υψηλής αντοχής ατσάλι με μειωμένη περιεκτικότητα κραμάτων, για να αντέχει την υψηλή καταπόνηση που επιφέρει η off-road αγωνιστική οδήγηση. Παράλληλα, η αγωνιστική ανάρτηση του Raptor είναι φτιαγμένη για να τα βγάζει πέρα σε δύσκολα εδάφη με υψηλές ταχύτητες, διατηρώντας παράλληλα απόλυτο έλεγχο και άνεση. Στο χώρο των φρένων διαθέτει εμπρός δαγκάνες δύο εμβόλων, αεριζόμενους εμπρός δίσκους 332 mm x 32 mm και αεριζόμενους πίσω δίσκους 332 mm x 24 mm.

Το εσωτερικό ακολουθεί την ταυτότητα της Ford Performance με δυναμικά στοιχεία, ποιότητα κατασκευής και υψηλά επίπεδα τεχνολογίας άνεσης και ασφάλειας ενώ τα επενδυμένα καθίσματα είναι ειδικά σχεδιασμένα για στήριξη σε οδήγηση εκτός δρόμου με μεγάλες. Στα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνεται το σύστημα επικοινωνίας και ψυχαγωγίας της Ford, SYNC 3, με τους οδηγούς να ελέγχουν λειτουργίες ήχου, πλοήγησης και συνδεδεμένα smartphones χρησιμοποιώντας απλές, καθημερινές φωνητικές εντολές. Το σύστημα είναι συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto™, και περιλαμβάνει SYNC AppLink για φωνητική ενεργοποίηση μιας σειράς εφαρμογών smartphone.
Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το Ranger Raptor επιτρέπει στους οδηγούς να επιλέγουν από έξι προφίλ (driving modes) του Terrain Management System σε συνάρτηση με μία μεγάλη ποικιλία εδαφών και οδηγικών σεναρίων ενώ διαθέτει σειρά τεχνολογιών υποστήριξης και ασφάλειας όπως: Ford Stability Control με λειτουργία Roll Mitigation και Electronic Stability Control, Trailer Sway Control, Hill Start Assist, Hill Descent Control, και Load Adaptive Control.

Petros Soutzis has spent 39 years as a motoring journalist, driven by his passion, dedication, and extensive experience in everything related to cars. As a Cypriot journalist, he is the only representative from his country in the COTY committee (Car of the year). He is also a Vice President and a founding member of the Autobest Association, which elects the European Best Buy Car of the Year. These same qualities have been the cornerstone of autokinito.com.cy, which has become the go-to site for everyone who loves cars, motorsports, or anyone simply interested in purchasing a car in Cyprus.