Η Ford Motor Company ανακοίνωσε ότι η παραγωγή του συναρπαστικού Ford GT θα παραταθεί κατά δύο χρόνια περίπου, προκειμένου να ικανοποιηθεί η συντριπτική ζήτηση. Το αρχικό πλάνο της Ford ήταν να βγάλει στην παραγωγή 250 GT το χρόνο, ωστόσο η τεράστια ζήτηση υποχρέωσε την εταιρεία να αναθεωρήσει τον προγραμματισμό της κα να προχωρήσει τελικά στην παραγωγή 500 αυτοκινήτων για το 2017 και το 2018. Η παραγωγή του Ford GT ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2016. Όμως, η εταιρία, θα προσφέρει τώρα περίπου 1.350 Ford GT για πελάτες σε όλο τον κόσμο. Από τις 8 Νοεμβρίου, η Ford ξανανοίγει για ένα μήνα το παράθυρο υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων σε ορισμένες αγορές, για όσους φιλοδοξούν να γίνουν μέλη της ελίτ των ιδιοκτητών Ford GT.

Οι υποψήφιοι ιδιοκτήτες θα μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους στο FordGT.com, και όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις, θα συνεργαστούν με την υπηρεσία Ford GT Concierge Service για μία εξατομικευμένη εμπειρία αγοράς.«Η ανταπόκριση στο Ford GT μας είναι πρωτοφανής, με τη ζήτηση να υπερβαίνει την προσφορά πάνω 600%» δήλωσε ο Hermann Salenbauch, director, Ford Performance. «Επεκτείνοντας την παραγωγή του Ford GT για λίγο ακόμα διάστημα, θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε το προφίλ αποκλειστικότητας του πολυπόθητου supercar προσφέροντας παράλληλα την εμπειρία ιδιοκτησίας σε μεγαλύτερο αριθμό πελατών, πλέον των 80 ιδιοκτητών Ford GT στην Ευρώπη που έχουν παραλάβει το αποκλειστικό μοντέλο τους μέχρι σήμερα.»

Επίσης, η εταιρία ανακοίνωσε πρόσφατα ένα νέο, επετειακό μοντέλο Ford GT Heritage Edition για τα πενήντα χρόνια από τη νίκη του Ford GT40 στο Le Mans 1968 και 1969, με αγωνιστικά χρώματα της Gulf Oil, σε ένα συνδυασμό θαλασσί (Heritage Blue) και πορτοκαλί (Heritage Orange), limited-edition. Οι Ευρωπαίοι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τις προϋποθέσεις θα είναι υποψήφιοι για την απόκτηση ενός οχήματος Ford GT, με έτος κατασκευής από 2020 έως 2022. Το Ford GT «είναι το πιο προηγμένο Ford παραγωγής όλων των εποχών», δήλωνε η εταιρεία κατά την πρώτη παρουσίαση του μοντέλου στη Βόρειο Αμερική πριν από δύο χρόνια. Βασίζεται στις πιο σύγχρονες τεχνολογίες όπου στην κατασκευή του έχει γίνει εκτεταμένη χρήση υλικών που κρατούν σε χαμηλά επίπεδα το βάρος, όπως αλουμίνιο και ανθρακόνημα. Ο EcoBoost V6 twin-turbo των 3,5 λίτρων βρίσκεται τοποθετημένος στο κέντρο του δίθυρου coupe με την κίνηση να μεταφέρεται στους πίσω τροχούς των 20 ιντσών μέσω ενός 7τάχυτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη που επιτρέπει στιγμιαίες αλλαγές σχέσεων.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.