Επαναστατική τεχνολογία της Volvo για την αυτόνομη οδήγηση και την ασφάλεια

Volvo – LiDAR

Volvo Concept EstateΗ Volvo Cars θέτει νέα πρότυπα ασφάλειας και τεχνολογίας στα αυτοκίνητα της επόμενης γενιάς και συνεργάζεται με την εταιρεία Luminar για την παροχή της κορυφαίας τεχνολογίας LiDAR. Μια συνεργασία που θα προσφέρει στα αυτοκίνητα της την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης στον αυτοκινητόδρομο, ανοίγοντας συνάμα και ένα νέο κεφάλαιο στην ασφάλεια. Η αρθρωτή αρχιτεκτονική οχημάτων επόμενης γενιάς SPA 2 της Volvo Cars θα είναι διαθέσιμη από την έναρξη της παραγωγής τους το 2022, με το Luminar LiDAR να ενσωματώνεται απρόσκοπτα στην οροφή του αυτοκινήτου.

Τα αυτοκίνητα που βασίζονται στο SPA 2 θα ενημερωθούν με λογισμικό και εάν οι πελάτες αποφασίσουν να το επιλέξουν, η λειτουργία Highway Pilot (που επιτρέπει την πλήρως αυτόνομη οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο) θα ενεργοποιηθεί μόλις επαληθευτεί ότι είναι ασφαλής για μεμονωμένες γεωγραφικές τοποθεσίες και συνθήκες.

Volvo Concept EstateΕκτός από το χαρακτηριστικό Highway Pilot, η Volvo Cars και η Luminar διερευνούν επίσης το ρόλο της LiDAR στη βελτίωση μελλοντικών προηγμένων συστημάτων υποστήριξης οδηγού (ADAS), με τη δυνατότητα εξοπλισμού όλων των μελλοντικών αυτοκινήτων που βασίζονται στην πλατφόρμα SPA2 με αισθητήρα LiDAR στον βασικό τους εξοπλισμό.

Για να ενεργοποιηθεί η δυνατότητα Highway Pilot, η τεχνολογία αντίληψης της Luminar θα συνδυαστεί με αυτόνομο λογισμικό οδήγησης και τις κάμερες, τα ραντάρ και άλλα συστήματα για λειτουργίες όπως το σύστημα διεύθυνσης, το φρενάρισμα και την ισχύ της μπαταρίας.

Luminar roofline LiDAR integration«Σύντομα, το Volvo σας θα μπορεί να οδηγηθεί αυτόνομα σε αυτοκινητόδρομους όταν το αυτοκίνητο κρίνει ότι μπορεί να γίνει με πλήρη ασφάλεια», δήλωσε ο Henrik Green, επικεφαλής τεχνολογίας της Volvo Cars. «Σε αυτό το σημείο, το Volvo σας αναλαμβάνει την ευθύνη για την οδήγηση και μπορείτε να χαλαρώσετε, να αφήσετε το τιμόνι και κοιτάξετε όπου θέλετε. Με την πάροδο του χρόνου οι περιοχές, στις οποίες ένα Volvo θα μπορεί να οδηγηθεί αυτόνομα, θα επεκταθούν. Για εμάς, μια ασφαλής εισαγωγή της αυτονομίας είναι με σταδιακή προσέγγιση.»

Στο πλαίσιο της ανακοίνωσης της, η Volvo Cars και η Luminar ενισχύουν τη συνεργασία τους για να διασφαλίσουν από κοινού επικύρωση της τεχνολογίας LiDAR στη γραμμή παραγωγής της Volvo. Η Volvo Cars υπέγραψε επίσης συμφωνία για πιθανή αύξηση του μειοψηφικού της μεριδίου στη Luminar.

Για τη Luminar, με έδρα τη Silicon Valley, η συνεργασία με τη Volvo Cars αντιπροσωπεύει την πρώτη παράδοση της τεχνολογίας της σε γραμμή παραγωγής. Αυτό είναι ένα βασικό βήμα για μεταφορά της τεχνολογίας στην ευρύτερη αυτοκινητοβιομηχανία. 

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.