Ένα αριστούργημα αεροδυναμικής

4. Porsche 911 Turbo S

Η νέα γενιά 911 Turbo S της Porsche είναι ένα μοντέλο που προσφέρει τώρα περισσότερη δύναμη από ποτέ, δυναμική οδήγηση και άνεση. Ο αρμονικός σχεδιασμός ισορροπεί απόλυτα την απόλαυση τόσο στο δρόμο όσο και στην πίστα με τη δύναμη να παράγεται  από ένα νέο κινητήρα boxer 3.8-λίτρων με δύο υπερσυμπιεστές VTG, που παράγει 641 ίππους, 70 περισσότερους από τον προκάτοχό της.

3. Porsche 911 Turbo S

Επίσης, η μέγιστη ροπή φθάνει τώρα 800 Nm (αύξηση 50 Nm). Το κιβώτιο οκτώ σχέσεων Porsche Doppelkupplung (PDK) βρίσκεται αποκλειστικά στην έκδοση Turbo, φτάνει τα 100 km/h από στάση σε 2,7 δευτερόλεπτα (0,2 δευτερόλεπτα γρηγορότερα), ενώ η τελική ταχύτητα παραμένει στα 330 km/h. Όμως, σημαντικός παράγοντας τόσο στην επίτευξη των πιο πάνω επιδόσεων όσο και στην οδηγική απόλαυση παίζουν σίγουρα τα αεροδυναμικά συστήματα που εφαρμόζονται πάνω σε ένα μοντέλο. Και στην Porsche έδειξαν πολλές φορές ότι ξέρουν πώς να την εφαρμόζουν στα μοντέλα τους. Στην περίπτωση της νέας γενιάς της Turbo S η Porsche την έχει βελτιώσει ακόμα περισσότερο.

2. Porsche 911 Turbo S

Η Porsche Active Aerodynamics (PAA) προσαρμόζει τα αεροδυναμικά χαρακτηριστικά του οχήματος ακόμη πιο συγκεκριμένα στην κατάσταση οδήγησης, την ταχύτητα και την επιλεγμένη λειτουργία οδήγησης. Η PAA γιόρτασε την παγκόσμια πρεμιέρα της στην προηγούμενη γενιά του 911 Turbo που κυκλοφόρησε το 2014, και πλέον όλες οι σειρές μοντέλων από το 718 έως τις Panamera και Taycan διαθέτουν πλέον ενεργά αεροδυναμικά στοιχεία. Βελτιώσεις δεν έγιναν μόνο στα προγράμματα οδήγησης αλλά και στις αεροδυναμικές ιδιότητες τους. Η νέα ενεργή μπροστινή αεροτομή και η πίσω πτέρυγα αύξησαν την κατώθηση κατά 15% για να εγγυηθούν βελτιωμένη σταθερότητα οδήγησης και δυναμική σε υψηλότερες ταχύτητες.

1. Porsche 911 Turbo S

Ο συντελεστής οπισθέλκουσας της 911 Turbo S ποικίλλει ανάλογα με την αεροδυναμική ρύθμιση ενώ τα πτερύγια ψύξης αέρα ρυθμίζονται συνεχώς. Η ενεργή μπροστινή αεροτομή της 911 Turbo έχει βελτιωθεί σημαντικά. Η επέκταση και η ανύψωση μπορούν τώρα να πραγματοποιηθούν σε μικρότερο χρόνο με χαμηλότερη πίεση. Η πίσω ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη πτέρυγα ζυγίζει 440 γραμμάρια λιγότερο από προηγουμένως ενώ η βάση είναι ένας πυρήνας αφρού με πλαστά ένθετα. Με τη νέα λειτουργία Wet, η εστίαση είναι στην σταθερότητα οδήγησης σε υγρές συνθήκες. Εάν οι αισθητήρες που είναι εξοπλισμένοι ως στάνταρ στα περιβλήματα των μπροστινών τροχών ανιχνεύουν μια σημαντικά υγρή επιφάνεια του δρόμου, ο οδηγός μπορεί να ενεργοποιήσει χειροκίνητα τη λειτουργία αυτή.

 

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.