Porsche Panamera:

PORSCHE PANAMERA 10 YEARS EDITION -2Η Porsche εορτάζει τη δέκατη επέτειο της Panamera με μια ειδική έκδοση. Η Panamera «10 Years Edition» διαθέτει ένα ιδιαίτερα εκτεταμένο βασικό εξοπλισμό στους τομείς της άνεσης και του πλαισίου και επίσης έχει ενισχυθεί με αποκλειστικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, οι νέοι τροχοί 21 ιντσών Panamera Sport Design σε σατινέ γυαλιστερό λευκό χρυσό μεταλλικό και το λογότυπο “Panamera10” στις μπροστινές πόρτες, επίσης στο λευκό χρυσό μετάλλιο, είναι αποκλειστικά για τα μοντέλα αυτής της ειδικής έκδοσης. Το εσωτερικό είναι σχεδιασμένο με μαύρο δέρμα σε αρκετά σημεία. Η νέα επετειακή έκδοση είναι διαθέσιμη στη Γερμανία για τα μοντέλα Panamera 4 και Panamera 4 E-Hybrid και για τα Sport Turismo τα οποία είναι εξοπλισμένα με τους ίδιους κινητήρες.

PORSCHE PANAMERA 10 YEARS EDITION -2Τα μοντέλα Panamera 10 Years Edition κυκλοφορούν από το εργοστάσιο με μια μεγάλη επιλογή πρόσθετων χαρακτηριστικών άνεσης και ασφάλειας όπως: οι προβολείς LED, PDLS Plus, Assist Change Lane Assist και Lane Keeping Assist με αναγνώριση κυκλοφοριακού σήματος και Park Assist συμπεριλαμβανομένης της κάμερας αναστροφής. Παράλληλα διαθέτει το γυαλί προστασίας ιδιωτικού χώρου, τα θερμαινόμενα καθίσματα άνεσης 14 θέσεων με την κορυφή της Porsche στα προσκέφαλα, τις πόρτες με μαλακή κλειστή πόρτα, το ψηφιακό ραδιόφωνο και το σύστημα BOSE® Surround Sound. Με την τυπική προσαρμοστική αεροδυναμική ανάρτηση, συμπεριλαμβανομένου του Porsche Active Suspension Management (PASM) και Power Steering Plus, τα μοντέλα Panamera 10 είναι επίσης ιδανικά εξοπλισμένα για εξαιρετικά δυναμική οδήγηση. Τα υβριδικά μοντέλα της Panamera 10 Years Edition έρχονται με ενσωματωμένο φορτιστή με χωρητικότητα φόρτισης 7,2 kW αντί για τον κοινό 3,6 kW. Η έκδοση Panamera 4 10 Years Edition με κινητήρα 2.9 λίτρων biturbo και 330 ίππους μπορεί να παραγγελθεί ήδη και διατίθεται από 114.532 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, στη Γερμανία. Το Sport Turismo με τον ίδιο κινητήρα είναι διαθέσιμο από 116.912 ευρώ. Η επετειακή έκδοση του Panamera 4 E-Hybrid διατίθεται από 127.860 ευρώ, ενώ οι τιμές για το Sport Turismo ξεκινούν από 130.121 ευρώ. Ο κινητήρας 2.9 λίτρων biturbo και ο ισχυρός ηλεκτρικός κινητήρας με ισχύ 100 kW (136 ίππους) συνδυάζονται για την συνολική απόδοση των 462 ίππων.

Η ιστορία της Panamera ξεκινά στις αρχές του αιώνα, όταν ελήφθη η απόφαση να αναπτυχθεί ένα τετράθυρο hatchback saloon από την Porsche. Οι προδιαγραφές περιλάμβαναν εξαιρετική δυναμική οδήγηση, πλούσιους εσωτερικούς χώρους και το εξαιρετικό design της Porsche. Η πρώτη Panamera – με την εσωτερική ονομασία G1 – έκανε το δημόσιο ντεμπούτο της στις 19 Απριλίου 2009 στον 94ο όροφο του Παγκόσμιου Χρηματοδοτικού Κέντρου στη Σαγκάη και καθόρισε πρότυπα στην κατηγορία της χάρη στον συνδυασμό του μεταξύ σπορ οδήγησης και άνεσης.

PORSCHE PANAMERA 10 YEARS EDITION -2Το 2011, η Panamera έθεσε το σκηνικό για μια νέα εποχή ηλεκτρικής αυτοκίνησης ως το πρώτο παράλληλο πλήρες υβριδικό στην κατηγορία πολυτελείας, το Panamera S Hybrid ήταν η οικονομικότερη Porsche μέχρι σήμερα παρά την απόδοση 380 ίππων με τις επόμενες εκδόσεις να ήταν ακόμη πιο δυνατές και οικονομικές.

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.