Με δύο πρεμιέρες παρουσιάστηκε η Mitsubishi Motors στην 88η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης. Πρόκειται για το Mitsubishi e-Evolution Concept που κάνει την Ευρωπαϊκή του πρεμιέρα αλλά και το Outlander PHEV 2019 που κάνει την παγκόσμια του πρεμιέρα. Τόσο το νέο Outlander PHEV, όσο και το MITSUBISHI e-EVOLUTION CONCEPT ενσαρκώνουν την προηγμένη τεχνολογία και εκφραστική σχεδίαση της Mitsubishi τόσο για το παρόν όσο και για το μέλλον ενώ ξεκαθαρίζουν και την προϊοντική στρατηγική της εταιρείας στην αναπτυσσόμενη κατηγορία των SUV.

Mitsubishi Outlander PHEV
Βασισμένη σε μία παράδοση 80 χρόνων στην τετρακίνηση, σε 50 χρόνια έρευνας (R&D) στην ηλεκτροκίνηση και σε 30 χρόνια ενασχόλησης με τεχνολογίες ελέγχου συστημάτων 4WD που της έχουν χαρίσει νίκες και τίτλους στους αγώνες η Mitsubishi παρουσίασε to 2013 το Outlander PHEV plug-in hybrid electric Twin Motor SUV. Μια κίνηση που εγκαινίασε μία νέα κατηγορία και την ανέδειξε σε πρωτοπόρο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Από τότε, χάρη στη θετική απόκριση της αγοράς και τη συνεχή βελτίωση, το Outlander PHEV έχει μετατραπεί από ένα εξειδικευμένο όχημα για οραματιστές σε βασικό μοντέλο της εταιρείας. Το Outlander PHEV ήταν Ευρωπαϊκό best-seller στην κατηγορία plug-in υβριδικών οχημάτων το 2015, 2016 και 2017. Πάνω από 100.000 μονάδες έχουν πουληθεί στην Ευρώπη μέχρι τώρα. Με αθροιστικές πωλήσεις πάνω από 140.000 μονάδες σε όλο τον κόσμο, το Outlander PHEV θεωρείται το παγκοσμίως δημοφιλέστερο plug-in υβριδικό SUV. Συνδυάζοντας τις καλύτερες τεχνολογίες της Mitsubishi, το Outlander PHEV είναι η ναυαρχίδα της εταιρίας. Η PHEV τεχνολογία του έφερε την επανάσταση στην αυτονομία, που παραμένει ανασχετικός παράγοντας στην κατηγορία EV. Το Outlander PHEV έδωσε λύση στο πρόβλημα των εκπομπών ρύπων και θορύβων, που ήταν συνυφασμένο με τα οχήματα diesel. Το Outlander PHEV είναι η απάντηση στους πελάτες που επιθυμούν να αυξήσουν την αυτονομία των ηλεκτρικών οχημάτων τους για μεγάλα ταξίδια, και που προτιμούν άλλες περιπέτειες από το να ψάχνουν για σημεία φόρτισης. To μοντέλο του 2019 χρησιμοποιεί σύστημα επόμενης γενιάς, επαναστατικό τόσο για EV όσο και για SUV.


Mitsubishi e-Evolution Concept
Το Mitsubishi e-Evolution Concept είναι ένα πρωτότυπο που αποτυπώνει τις στρατηγικές κατευθύνσεις της ανανεωμένης πλέον Mitsubishi. Συνδυάζει τα πλεονεκτήματα των SUV & EV με την άριστη ενσωμάτωση νέων συστημάτων για μία εμπειρία συνδεδεμένης μετακίνησης. Το πλήρως ηλεκτρικό SUV υψηλών επιδόσεων ενσαρκώνει τη νέα στρατηγική μάρκας της MMC, υπό το νέο παγκόσμιο σλόγκαν «Drive your Ambition». Η Mitsubishi έχει δημιουργήσει μία ιδιαίτερη και ελκυστική σχεδίαση που αποτυπώνει τη στιβαρότητα, την αυθεντικότητα και τα λειτουργικά χαρακτηριστικά που κάνουν τα οχήματά της να ξεχωρίζουν. Η απουσία ενός μεγάλου κινητήρα εσωτερικής καύσης κάτω από το καπό έδωσε το περιθώριο στους σχεδιαστές να δημιουργήσουν ένα ριζικά νέο cockpit. Ο πίνακας οργάνων μοιάζει να αιωρείται μπροστά από τον οδηγό ενώ ο πίνακας οργάνων υιοθετεί τη χαρακτηριστική οριζόντια σχεδίαση της μάρκας που διευκολύνει το οδηγό να παρακολουθεί την κατάσταση του οχήματος ενώ οδηγεί. Το MITSUBISHI e-EVOLUTION CONCEPT χρησιμοποιεί ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες, που συνεργάζονται με ένα σύστημα μπαταρίας υψηλής χωρητικότητας για ομαλή και δυναμική απόκριση που κάνει τα EV να ξεχωρίζουν από τα μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης (ICE). Για εξαιρετικές επιδόσεις, το σύστημα Triple Motor 4WD χρησιμοποιεί ένα κινητήρα που κινεί τους εμπρός τροχούς και ένα νέο σύστημα Dual Motor Active Yaw Control (AYC) που συνδέει τους πίσω ηλεκτροκινητήρες μέσω μιας ηλεκτρονικά ελεγχόμενης μονάδας κατανομής ροπής (AYC). Όλα αυτά είναι ενσωματωμένα στο μοναδικό σύστημα δυναμικού ελέγχου οχήματος της MMC Super All-Wheel Control (S-AWC). Η συμπεριφορά στις στροφές και η πρόσφυση βελτιώνονται.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.