Η Unicars συνεχίζει την ανοδική της πορεία στο χώρο των πωλήσεων. Αυτό αποδεικνύεται και από τις στατιστικές των πωλήσεων κατά το πρώτο εννιάμηνο του 2019. Παρά την πτωτική τάση της αγοράς αυτοκινήτου, οι μάρκες Volkswagen, Audi, Skoda και Seat συνεχίζουν να αυξάνουν τα μερίδια τους σε σχέση με την ίδια περίοδο της περασμένης χρονιάς. Πιο συγκεκριμένα, από τον Ιανουάριο μέχρι το Σεπτέμβριο η Unicars κατάφερε να εξασφαλίσει ένα μερίδιο της τάξης του 16,00% όσον αφορά τις συνολικές πωλήσεις, την ίδια στιγμή που το αντίστοιχο μερίδιο για το 2018 έφτασε το 15,40%! Κάτι που μεταφράζεται σε μια αύξηση της τάξης του 4%. Ποσοστό ιδιαίτερα σημαντικό αν αναλογιστούμε τη μείωση κατά 8% που παρουσιάζει η συνολική αγορά καινούριων αυτοκινήτων στον τόπο μας.

Η Volkswagen εξακολουθεί να διαγράφει την ανοδική της πορεία που ξεκίνησε από τα τέλη του 2018! Τους πρώτους εννέα μήνες του 2019 κατέχει μερίδιο αγοράς της τάξης του 8,60% ενώ το ίδιο διάστημα πέρυσι το ποσοστό αυτό ήταν στα 7,10%. Κάτι που σημαίνει μια αύξηση που φθάνει το 21,00% σε μία πτωτική αγορά με έντονο ανταγωνισμό! Σημαντικότερος λόγος επιτυχίας είναι σίγουρα η πλήρης γκάμα που έχει να προσφέρει στον Κύπριο καταναλωτή και κυρίως τα μοντέλα της κατηγορίας των compact SUV, με τα VW T-Roc και T-Cross να έχουν τον πρώτο λόγο.

Αντίστοιχη επιτυχία και στη Seat που κατάφερε να αυξήσει το ποσοστό της κατά 45,45% στις συνολικές πωλήσεις κατά τους πρώτους εννέα μήνες, και μάλιστα χωρίς το λανσάρισμα κάποιου καινούριου μοντέλου στη γκάμα της. Αυτή η επιτυχία οφείλεται στις αυξημένες πωλήσεις του Arona, ένα μοντέλο με υψηλή σχέση αξίας / τιμής και γι΄αυτό το επιβραβεύουν οι καταναλωτές με την προτίμηση τους

Όσον αφορά τις πωλήσεις των ιδιωτικών σαλούν αυτοκινήτων, το VW T-Roc κατάφερε να εξασφαλίσει ένα μερίδιο της τάξης του 13,10% στην κατηγορία του. Στους αντίστοιχους εννέα μήνες του 2018, το μοντέλο διέθετε ένα μερίδιο που έφτανε το 11,70%.

Εντυπωσιακή αύξηση της τάξης του 159% είχε και το Seat Arona σε σύγκριση με το 2018 δείχνοντας έτσι ότι είναι ένα μοντέλο που ήρθε για να μείνει στην Κυπριακή αγορά.

Όσο για το Golf, απλά θα επαναλάβουμε ότι παραμένει απόλυτος κυρίαρχος στην κατηγορία του! Με ποσοστό της τάξης του 26,60% εξακολουθεί να βρίσκεται σταθερά στην πρώτη θέση.

Επίσης, η δυναμική της Skoda αποτυπώνεται και στην υποψηφιότητα του νέου Skoda Kamiq ως «Best Buy Car of Europe in 2020»!

Αριθμοί που αποδεικνύουν με τον πιο εμφατικό τρόπο την προτίμηση του αγοραστικού κοινού στα αυτοκίνητα της Unicars αλλά και στις αναβαθμισμένες υπηρεσίες after sales που προσφέρει η εταιρεία στους πελάτες της με συνέπεια.

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.