Ακόμα μια απόδειξη για το ανώτερο επίπεδο εξυπηρέτησης του Service της A.i.Motokinisi Ltd. O τεχνικός της εταιρείας κ. Παύλος Κουφού ανήκει πλέον στην μικρή ελίτ ομάδα τεχνικών της Porsche παγκόσμια, αφού κατάφερε να φτάσει στην υψηλότερη βαθμίδα του «Πιστοποιημένου Τεχνικού της Porsche» (Zertifizierter Porsche Techniker – ZPT). Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κουφού κατάφερε να φτάσει στο επίπεδο «Gold», κάτι που μόλις 160 τεχνικοί παγκοσμίως κατάφεραν να πετύχουν μέσα στο 2017.
Η επίδοση του διπλώματος στον Παύλο Κουφού έγινε στις εγκαταστάσεις της A.I.Motokinisi στη Λευκωσία από τον κ. Sascha Brockhaus, Regional After Sales Manager της Porsche.

Ο χώρος του σέρβις στην Porsche, όπως και η υπόλοιπη αυτοκινητοβιομηχανία, εξελίσσεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια. Τα προσόντα που χρειάζονται οι τεχνικοί πολλαπλασιάζονται μαζί με την τεχνολογία που εξελίσσεται χρόνο με τον χρόνο, απαιτώντας περισσότερη εξειδίκευση από κάθε τεχνικό όταν εργάζεται πάνω σε ένα αυτοκίνητο. Τα επίσημα συνεργεία της Porsche εργάζονται σαν pit lanes σε πίστα ταχύτητας. Ο ιδιοκτήτης του οχήματος φθάνει στο συνεργείο και ολόκληρη η ομάδα εργάζεται με αρμονία για να φθάσουν τα σωστά επίπεδα απόδοσης την ώρα του σέρβις και των επισκευών υψηλής ποιότητας.

Το πρόγραμμα ZPT ιδρύθηκε το 2003 παγκόσμια και από τότε αποτελεί συνώνυμο της ποιότητας στον χώρο του σέρβις.  Κάθε τεχνικός της εταιρείας ακολουθεί πιστά το πρόγραμμα για να πιστοποιηθεί κατάλληλα σε κάθε τομέα του σέρβις αλλά και των ικανοτήτων του στα διάφορα σημεία του αυτοκινήτου όπως Κινητήρας, Κιβώτιο Ταχυτήτων, Ηλεκτρικά, DME, Ανάρτηση και άλλα. Κάθε τεχνικός που εργάζεται με την Porsche για περισσότερο από ένα χρόνο και τηρεί της προδιαγραφές της εταιρείας βρίσκεται σε πορεία επίτευξης της πιστοποίησης ZPT Bronze. Για να αποκτήσει την πιστοποίηση αυτή ο τεχνικός πρέπει να περάσει δυο εξετάσεις θεωρίας, το Entry Test και το Bronze Theory Test.
Για να φθάσει ένας τεχνικός στο επίπεδο ZPT Silver χρειάζεται εργαστεί με ειδικούς εκπαιδευτές πριν από την πρακτική εξέταση, ενώ χρειάζεται και μια θεωρητική εξέταση πριν την απόκτηση της πιστοποίησης Silver. Για να προχωρήσει ο τεχνικός μέχρι το επίπεδο ZPT Gold, όπως κατάφερε ο κ. Παύλος Κουφού, χρειάζονται ακόμη περισσότερα μαθήματα. Μπορεί για την επίτευξη του επιπέδου Silver να χρειάζεται μεγάλος όγκος θεωρητικής εκπαίδευσης, αλλά το επίπεδο Gold έχει τα πιο εξειδικευμένα μαθήματα ολόκληρου του προγράμματος. Μαθήματα για επισκευή σε κιβώτια, PDK, τα ηλεκτρικά συστήματα του αυτοκινήτου, την ανάρτηση και τον κινητήρα. Επιπρόσθετα, αφού το Gold είναι η κορυφή, ο τεχνικός πρέπει να περάσει από μάθημα Επικοινωνίας με τον Πελάτη αλλά και μάθημα HVT (High Voltage Technician).

Οι πρακτικές εξετάσεις ξεκινούν από σημεία μικρά αλλά σημαντικά, όπως την σωστή χρήση των προστατευτικών καλυμμάτων της Porsche για τα οχήματα, και φτάνουν ως την διάγνωση, καταγραφή και επισκευή πολλαπλών και πολύπλοκων βλαβών. Ο τεχνικός πρέπει να φέρει εις πέρας την επισκευή της βλάβης ενός οχήματος μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα καθώς εξηγεί στον εξεταστή το κάθε τι που κάνει. Οι εξετάσεις αυτές είναι οι ίδιες σε ολόκληρο τον κόσμο έτσι ώστε οι Gold Τεχνικοί να αποτελούν τα υψηλότερα επίπεδα γνώσης, μεθοδολογίας και απόδοσης.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.