Πλήρες πακέτο εξοπλισμού ασφάλειας για το Honda Jazz

Παράδειγμα δέσμευσης της Honda στην ασφάλεια των επιβατών, το νέο Jazz. Πρόκειται για ένα μοντέλο που προσφέρει στον αγοραστή ένα πλήρες πακέτο ασφάλειας, τόσο ενεργητικής όσο και παθητικής με συστήματα που συναντάμε σε αυτοκίνητα μεγαλύτερων κατηγοριών.

2020 Honda JazzΆξιο αναφοράς και ότι είναι το πρώτο στην κατηγορία του, που προσφέρει στάνταρ τη νέα τεχνολογία εμπρόσθιου-μεσαίου αερόσακου, κάτι που επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για ένα από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα στο χώρο της Ευρωπαϊκής αγοράς.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της HONDA

Ο νέος εμπρόσθιος-μεσαίος αερόσακος είναι τοποθετημένος στην πλάτη του καθίσματος του οδηγού και αναπτύσσεται στο χώρο μεταξύ οδηγού και συνοδηγού. Ο νέος αερόσακος, από τους 10 που διαθέτει συνολικά το νέο Jazz, βοηθά στην αποφυγή της άμεσης επαφής μεταξύ οδηγού και συνοδηγού και στον περιορισμό της σφοδρότητας μιας πλευρικής σύγκρουσης. Συνεργάζεται με δύο ακόμα χαρακτηριστικά σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης: Τους προεντατήρες ζωνών ασφαλείας για οδηγό και συνοδηγό που τους συγκρατούν στη θέση τους τους και το ψηλότερα τοποθετημένο κεντρικό υποβραχιόνιο.

QUIZ: Πόσο ξέρεις από Ράλι Κύπρος;Η παθητική ασφάλεια είναι ενσωματωμένη στη δομή του οχήματος αφού το Jazz υιοθετεί την τεχνολογία δομής αμαξώματος Advanced Compatibility Engineering™ (ACE™) – πατέντα της Honda, που αποτελεί τη βάση για άριστη παθητική ασφάλεια, αυξάνοντας την προστασία των επιβατών στις συγκρούσεις. Ένα δίκτυο συνδεδεμένων δομικών στοιχείων κατανέμει την ενέργεια κρούσης πολύ πιο ομοιόμορφα σε όλο το εμπρός τμήμα του οχήματος, μειώνοντας τις δυνάμεις που μεταφέρονται στην καμπίνα επιβατών. Το ACE™ όχι μόνο προστατεύει το αυτοκίνητο και τους επιβάτες διαχέοντας την ενέργεια που εκλύεται σε όλη τη δομή του αμαξώματος αλλά μειώνει και την ενέργεια που δέχεται το άλλο αυτοκίνητο.

2020 Honda JazzΤα χαρακτηριστικά παθητικής ασφάλειας του Honda Jazz πλαισιώνονται από τις αναβαθμισμένες τεχνολογίες ενεργητικής ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού Honda SENSING. Αυτό το αναβαθμισμένο πακέτο τεχνολογιών περιλαμβάνει συστήματα όπως το Collision Mitigation Braking System (Σύστημα Αυτόματου Φρεναρίσματος) με βελτιωμένη λειτουργία τη νύχτα και για ανίχνευση πεζού και δικυκλιστή σε συνθήκες φτωχού φωτισμού, το σύστημα Adaptive Cruise Control το οποίο διαχειρίζεται αυτόματα την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, το σύστημα Lane Keeping Assist System (Σύστημα Υποβοήθησης Διατήρησης Λωρίδας) που λειτουργεί από 72km/h σε αστικούς και επαρχιακούς δρόμους και το σύστημα Road Departure Mitigation System (Σύστημα Αποφυγής Παρέκκλισης Λωρίδας Κυκλοφορίας) – αποτρέπει την απομάκρυνση από το δρόμο. Μαζί και συστήματα όπως το Traffic Sign Recognition System (Σύστημα Αναγνώρισης Σημάτων Οδικής Κυκλοφορίας), το Intelligent Speed Limiter που αναγνωρίζει πινακίδες ταχύτητας και θέτει το όριο ταχύτητας, το Auto High-Beam (Αυτόματη Λειτουργία Μεγάλης Σκάλας) και το Blind Spot Information (Σύστημα Προειδοποίησης Τυφλού Σημείου).

Σεξιστικές στιγμές γυναικών πίσω από το τιμόνι - Andreas K

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK