Τα Skoda Enyaq iV και Skoda Fabia είναι τα πιο ασφαλή μοντέλα στην κατηγορία τους

Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Αξιολόγησης Νέων Αυτοκινήτων (EuroNCAP) ανακήρυξε το αμιγώς ηλεκτρικό Škoda Enyaq iV και το Skoda Fabia τέταρτης γενιάς ως τα ασφαλέστερα μοντέλα στην κατηγορία τους.

SKODA ENYAQ iV - unicars skoda cyprusΤο Enyaq iV είναι το ασφαλέστερο SUV που έχει υποβληθεί στη δοκιμή ασφάλειας του EuroNCAP μέχρι σήμερα, συγκεντρώνοντας το 86% των συνολικών βαθμών με το νέο Fabia να αποσπά το 78% πετυχαίνοντας την καλύτερη βαθμολογία από όλα τα συμπαγή αυτοκίνητα της κατηγορίας του που δοκιμάστηκαν. Το 2014, η τρίτη γενιά του Fabia  είχε επίσης ανακηρυχθεί η ασφαλέστερη στην κατηγορία της.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της SKODA

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η Skoda είναι ο μοναδικός κατασκευαστής που εκπροσωπείται με δύο οχήματα στη σειρά των «Καλύτερων Αυτοκινήτων της κατηγορίας τους 2021» ενώ, συνολικά, 14 αυτοκίνητα της Skoda έχουν λάβει τη μέγιστη βαθμολογία των πέντε αστεριών από τον οργανισμό EuroNCAP.

Καθώς οι απαιτήσεις δοκιμών της EuroNCAP γίνονται πιο σκληρές κάθε χρόνο, η καλύτερη σύγκριση στην κατηγορία γίνεται μόνο τις χρονιές 2020 και 2021, έτσι ώστε όλα τα οχήματα να αξιολογούνται με βάση τα ίδια πρότυπα.SKODA FABIA - unicars skoda cyprus

Το Skoda Enyaq iV είναι το πρώτο αυτοκίνητο της Τσέχικης μάρκας που βασίζεται στην πλατφόρμα ΜΕΒ του Ομίλου Volkswagen και πέτυχε αυτά τα εξαιρετικά αποτελέσματα στις ολοκληρωμένες δοκιμές του EuroNCAP. Όσον αφορά την προστασία των επιβατών πήρε 94% για την προστασία ενηλίκων και 89% για την προστασία παιδιών. Ποσοστά που το ανεβάζουν στην κορυφή της κατηγορίας του και ξεπεράστηκε μόνο μια φορά αλλά από όχημα της premium κατηγορίας.

H κατασκευή της νέας γενιάς του Skoda Fabia στην πλατφόρμα MQB-A0 του Ομίλου Volkswagen επέτρεψε στο όχημα να εφοδιαστεί, μεταξύ άλλων, και με μια σειρά σύγχρονων συστημάτων υποβοήθησης. Αυτός ήταν και ο κύριος λόγος που απέσπασε βαθμολογία της τάξης του 78% στον τομέα της προστασίας των επιβατών. Συγκεκριμένα πήρε 85% για την προστασία ενηλίκων και 81% για την προστασία των παιδιών.

Τόσο το αμιγώς ηλεκτρικό Škoda Enyaq iV όσο και το Skoda Fabia τέταρτης γενιάς βρίσκονται ήδη στους εκθεσιακούς χώρους της Unicars.

top 10 - Δείτε τα ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα στην Κύπρο… σήμερα!

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.