Παγκόσμια πρεμιέρα για το ID. LIFE της Volkswagen

H Volkswagen επιταχύνει και πάλι την μεταμόρφωση της σε μια ηλεκτρική μάρκα με την στρατηγική ACCELERATE, καθιστώντας τη βιώσιμη κινητικότητα προσβάσιμη σε ακόμη περισσότερους πελάτες έως το 2025, δύο χρόνια νωρίτερα από ό, τι είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Volkswagen ID. LIFE concept carΗ Γερμανική εταιρεία η Volkswagen θα λανσάρει το νέο οικογενειακό μοντέλο ID. στην κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων με αρχικό κόστος 20.000 ευρώ. Το concept ID. LIFE έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου IAA MOBILITY 2021 στο Μόναχο, χαρίζοντας μια πρώτη εντύπωση για το πώς θα φαινόταν ένα όχημα αυτού του τύπου. Ο σχεδιασμός του ID. LIFE είναι εντυπωσιακά καθαρός και υψηλής ποιότητας.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της VW

Η οριζόντια διαίρεση μεταξύ αμαξώματος, γυάλινων επιφανειών και οροφής συμβάλλει επίσης στην καθαρή εμφάνιση του αυτοκινήτου. Μια εξατομικευμένη και αφαιρούμενη οροφή από ύφασμα μειώνει παράλληλα το βάρος του οχήματος.

Volkswagen ID. LIFE concept carΗ καρδιά του ID. LIFE είναι ένας ηλεκτροκινητήρας που κινεί τους μπροστινούς τροχούς. Το μοντέλο αυτό βασίζεται σε μια μικρότερη παραλλαγή της αρθρωτής ηλεκτρικής μονάδας κίνησης της Volkswagen (MEB) που έχει αναπτυχθεί ειδικά για την κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων ενώ αυτή είναι η πρώτη φορά που ένα όχημα με βάση το MEB έχει κίνηση στους μπροστινούς τροχούς. Με τον ηλεκτροκινητήρα που παράγει 172 kW (230 ίππους), το ID. LIFE επιταχύνει από το μηδέν στα 100 km/h σε 6,9 δευτερόλεπτα, ενώ η μπαταρία υψηλής τάσης 57 kWh επιτρέπει αυτονομία περίπου 400 χιλιομέτρων (WLTP). Το ID. LIFE είναι ένας αξιόπιστος σύντροφος για ψηφιακές εμπειρίες διαφόρων ειδών. Για παράδειγμα, μπορεί να μετατραπεί σε κινηματογράφο ή σαλόνι παιχνιδιών σε ελάχιστο χρόνο. Το όχημα διαθέτει κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών καθώς και οθόνη προβολής που εκτείνεται από το ταμπλό όταν απαιτείται.

Volkswagen ID. LIFE concept carΆλλες συσκευές μπορούν να συνδεθούν όπως απαιτείται στο τροφοδοτικό 230 volt/16 amp στο εσωτερικό, με τον σχεδιασμό των καθισμάτων να είναι εξαιρετικά ευέλικτος, σύμφωνα με την ιδέα του αυτοκινήτου ως συντρόφου για όλες τους τρόπους ζωής. Για παράδειγμα, ο πάγκος του μπροστινού καθίσματος μπορεί να διπλωθεί πλήρως, όπως και του πίσω καθίσματος. Αυτό επιτρέπει μια ποικιλία διαφορετικών δυνατοτήτων, από καθίσματα κινηματογράφου, έως κρεβάτι μήκους περίπου δύο μέτρων, αλλά και για χώρο αποσκευών.  Κάμερες και οθόνες αντικαθιστούν τόσο τον εξωτερικό όσο και τον εσωτερικό καθρέφτη. Οι βασικές λειτουργίες οδήγησης ελέγχονται μέσω μιας οθόνης αφής στο εξαγωνικό τιμόνι με ανοιχτή κορυφή και ένα smartphone μπορεί να ενσωματωθεί στο λειτουργικό σύστημα.

Volkswagen ID. LIFE concept carΗ στρατηγική ACCELERATE επιταχύνει τη διαδικασία μετασχηματισμού της εταιρείας ενώ η βασική τιμή του ID. LIFE θα είναι τα 20.000 ευρώ που αποτελεί ένα άλλο βασικό βήμα προς την πλήρως ηλεκτροκίνητη κινητικότητα.

TOP 10 10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.