Ηγετικός θα είναι ο ρόλος της VW στην ηλεκτροκίνηση

Ο Όμιλος Volkswagen παρουσίασε σε διαδικτυακή δημοσιογραφική διάσκεψη το αναπτυξιακό πλάνο του όσον αφορά την ηλεκτροκίνηση. H παραγωγή μπαταριών, η μείωση κόστους και το δίκτυο ταχυφορτιστών είναι οι τρεις πυλώνες που θα κινηθεί ο γερμανικός Όμιλος από τώρα μέχρι και το 2030.

Volkswagen Power Day 2021Ο στόχος του πλάνου αυτού είναι να μειώσει σημαντικά την πολυπλοκότητα και το κόστος των μπαταριών προκειμένου να καταστήσει το ηλεκτρικό αυτοκίνητο ελκυστικό και βιώσιμο για όσο το δυνατό περισσότερους ανθρώπους.

Ταυτόχρονα, ο Όμιλος στοχεύει να διασφαλίσει την τροφοδοσία μπαταριών αφού θα κατασκευάσει στην Ευρώπη συνολικά έξι εργοστάσια (gigafactories) με συνολική παραγωγική ικανότητα 240 GWh. Mε τον τρόπο αυτό θα εξασφαλισθεί η αυτάρκεια του Ομίλου σε μπαταρίες, και το κυριότερο, θα μειωθεί σε μεγάλο βαθμό το κόστος ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Ένας σημαντικός σκοπός αυτού του πλάνου είναι να μπορεί ο Όμιλος να παρέχει τα ηλεκτρικά εξαρτήματα και μπαταρίες για το 80% του στόλου με δικά του εξαρτήματα μέχρι το 2030, μειώνοντας το κόστος των μπαταριών μέχρι και 50%.

ID.3 World Premiere & Volkswagen Group Night At IAA 2019Η Volkswagen επιδιώκει επίσης έντονα την επέκταση του δημόσιου δικτύου γρήγορης φόρτισης σε παγκόσμιο επίπεδο. Σε συνεργασία με τις BP, Iberdrola και Enel, η VW θα επενδύσει €400 εκατομμύρια σε σταθμούς φόρτισης σε ολόκληρη την Ευρώπη, με επίκεντρο την Γερμανία και Μεγάλη Βρετανία αρχικά ενώ υπάρχουν ήδη σχέδια για ΗΠΑ και Αφρική αλλά και Κίνα όπου υπολογίζει να τοποθετήσει η Volkswagen 17.000 σημεία φόρτισης μέσω της συνεργασίας.

Volkswagen Power Day 2021Παράλληλα, η Volkswagen σκοπεύει να ενσωματώσει το ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε ιδιωτικά, εμπορικά και δημόσια ενεργειακά συστήματα. Με αυτό τον τρόπο επιτρέπει στην ηλεκτρική ενέργεια, που ανακτήθηκε από ανανεώσιμες πηγές, να αποθηκευτεί στο όχημα και να τροφοδοτηθεί ξανά πίσω στο οικιακό δίκτυο εάν χρειαστεί. Οι πελάτες δεν θα είναι απλά ανεξάρτητοι από το δημόσιο ηλεκτρικό δίκτυο, αλλά θα εξοικονομήσουν χρήματα και θα μειώσουν τις εκπομπές CO2. Τα μοντέλα που βασίζονται στην πλατφόρμα MEB της Volkswagen θα υποστηρίξουν αυτήν την τεχνολογία από το 2022 με την Volkswagen να προσφέρει επίσης ένα πλήρες πακέτο με όλες τις μονάδες και τις ψηφιακές υπηρεσίες – από τον οικιακό φορτιστή έως τη διαχείριση ενέργειας.

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK