Επένδυση δισεκατομμυρίων από τη SEAT για τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της

Η SEAT, που κλείνει φέτος 70 χρόνια από την ίδρυση της, ετοιμάζεται να επενδύσει συνολικά πέντε δισεκατομμύρια ευρώ από το 2020 έως το 2025. Μια επένδυση η οποία θα προορίζεται για νέα έργα έρευνας και ανάπτυξης οχημάτων στο Τεχνικό Κέντρο της SEAT, ειδικά για την τον εξηλεκτρισμό της γκάμας, καθώς και για εξοπλισμό και εγκαταστάσεις στα εργοστάσια σε Martorell, Βαρκελώνη και Componentes.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της SEAT

Ο Πρόεδρος της SEAT Carsten Isensee, σε διάσκεψη Τύπου η οποία μεταδόθηκε και διαδικτυακά, υπογράμμισε ότι «αυτό το επενδυτικό σχέδιο είναι ο δικός μας τρόπος για να αντιμετωπίσουμε το μέλλον με αποφασιστικότητα και αισιοδοξία, έτσι ώστε να έχουμε μια ισχυρότερη, πιο καινοτόμα και βιώσιμη εταιρεία. Μέρος του σχεδίου είναι και το εργοστάσιο στο Martorell, εκεί όπου θα κατασκευάζονται ηλεκτρικά οχήματα από το 2025 και μετά, όταν θα έχει αναπτυχθεί η αγορά ηλεκτρικών οχημάτων».

CUPRA el-BornΗ επενδυτική ικανότητα και για τις δύο μάρκες (SEAT και CUPRA) βρίσκεται στη δομή της SEAT, καθώς και περιουσιακά στοιχεία, στους 15.000 εργαζόμενους αλλά και τρία εργοστάσια παραγωγής: SEAT Martorell, SEAT Barcelona και SEAT Componentes.

Αλλαγές θα γίνουν και στις εγκαταστάσεις της εταιρείας με τα κεντρικά γραφεία και το κέντρο σχεδιασμού να  βρίσκονται στο Martorell. Σε κοντινή απόσταση, στη Βαρκελώνη, βρίσκονται τα CASA SEAT και SEAT:CODE, το κέντρο ανάπτυξης λογισμικού της SEAT με μια ομάδα περισσότερων από 150 προγραμματιστών λογισμικού αφιερωμένων στην καθοδήγηση του ψηφιακού μετασχηματισμού της εταιρείας.

Η μάρκα CUPRA, που λανσαρίστηκε τον Φεβρουάριο του 2018, έχει ξεπεράσει όλες τις προσδοκίες. Μετά το άνοιγμα του CUPRA Garage και την παρουσίαση των CUPRA Leon και του CUPRA Formentor, η εταιρεία ανακοίνωσε και το πρωτότυπο el-Born κάτω από το λογότυπο CUPRA που θα κάνει την εμφάνιση του στην αγορά το 2021. «Πρόκειται για ένα μοντέλο που εμφανίζει όλα τα γονίδια της μάρκας CUPRA και είναι η ζωντανή απόδειξη ότι η απόδοση και η ηλεκτροκίνηση μπορούν να συνδυαστούν άψογα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Wayne Griffiths, Εκτελεστικός Αντι-Πρόεδρος της SEAT και Διευθύνων Σύμβουλος της CUPRA.

SEAT INVEST IN ITS FUTUREΤέλος, η SEAT παρουσίασε τη MÓ, ένα καινούριο brand που θα ηγηθεί του πρότζεκτ των Ισπανών για τις μετακινήσεις εντός πόλης με ηλεκτρικά οχήματα.  Μάλιστα, υπάρχουν ήδη δύο έτοιμα προϊόντα. Πρόκειται για τα eScooter 125 και eKickScooter 65, τα οποία παρουσιάστηκαν επίσημα και αναμένεται σύντομα να κυκλοφορήσουν στην αγορά.

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.