Έκδοση plug-in hybrid για το Audi Q3

Ο συνδυασμός μιας ηλεκτρικής εμπειρίας οδήγησης, απλής φόρτισης και υψηλού επιπέδου καθημερινής χρήσης καθιστά τα plug-in υβριδικά μοντέλα της Audi ιδιαίτερα ελκυστικά.

Audi Q3ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της AUDI

Τα Q3 45 TFSI e και το Q3 Sportback 45 TFSI e ολοκληρώνουν τη γκάμα plug-in hybrids που η Audi έχει φέρει στην αγορά από τα μέσα του 2019. Ταυτόχρονα, αυτά τα δύο συμπαγή SUV σηματοδοτούν το πρώτο βήμα στον κόσμο των ηλεκτροκίνητων μοντέλων Q.

Τα δύο μοντέλα Q3 διαθέτουν έναν 1.4 TFSI κινητήρα καύσης απόδοσης 150 ίππων ο οποίος δέχεται βοήθεια από μια ηλεκτρική μονάδα η οποία παρέχει ισχύ 85 KW. Το PSM είναι ενσωματωμένο στο περίβλημα του κιβωτίου έξι σχέσεων S tronic μαζί με τον διαχωριστικό συμπλέκτη. Αυτό το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, το οποίο μεταφέρει την ισχύ στους μπροστινούς τροχούς, ενσωματώνει μια ηλεκτρική αντλία λαδιού που διασφαλίζει την τροφοδοσία και, συνεπώς, τη λειτουργία των συμπλεκτών και με αυτήν την επιλογή ταχυτήτων ακόμα και όταν ο κινητήρας TFSI είναι εκτός λειτουργίας.
Ο 1.4 TFSI και ο ηλεκτροκινητήρας παράγουν μαζί 245 ίππους και 400 Nm ροπής. Τόσο το Q3 45 TFSI e όσο και το Sportback χρειάζονται 7,3 δευτερόλεπτα για να επιταχύνουν μέχρι τα 100 χμαω. από στάση και έχουν αμφότερα τελική ταχύτητα στα 210 χμαω.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα αυτοκίνητα των οδηγών της F1

Η μπαταρία υψηλής τάσης βρίσκεται κάτω από το δάπεδο του οχήματος μπροστά από τον πίσω άξονα. Το σύστημα μπαταρίας έχει το δικό του κύκλωμα ψύξης, το οποίο μπορεί να συνδεθεί με το κύκλωμα του συστήματος κλιματισμού για να εξασφαλίσει αποτελεσματική ψύξη.

Audi Q3Ανεξάρτητα από την ευφυΐα του συστήματος διαχείρισης μονάδας ισχύς, ο οδηγός έχει πάντα τον έλεγχο. Πατώντας το κουμπί EV, μπορούν να εναλλάσσονται μεταξύ αυτόματης υβριδικής και ηλεκτρικής οδήγησης, ενώ ένα μενού ανοίγει ταυτόχρονα στο λειτουργικό σύστημα MMI που προσφέρει δύο πρόσθετες ειδικές λειτουργίες οδήγησης: «Battery Hold» και «Battery Charge» τα οποία χρησιμεύουν για τη διατήρηση του φόρτου της μπαταρίας στο τρέχον επίπεδο ή για την αύξηση του. Επιπλέον, το πρόγραμμα οδήγησης μπορεί να επηρεάσει τον χαρακτήρα της μονάδας ισχύος χρησιμοποιώντας το δυναμικό σύστημα χειρισμού της Audi.

Επιλέγοντας το δυναμικό προφίλ εδώ, θέτοντας το S tronic σε «S» και πιέζοντας τον πεντάλ βενζίνης, ο οδηγός έχει την πλήρη ροπή του ηλεκτρικού κινητήρα 330 Nm στη διάθεσή του για έως 10 δευτερόλεπτα. Με το που σηκώνεται το πόδι από το πεντάλ, ο ηλεκτρικός κινητήρας επιστρέφει σε κατάσταση ανάκτησης ενέργειας. Με αυτόν τον τρόπο, το όχημα μπορεί επίσης να επιβραδυνθεί γρήγορα χάρη στον ηλεκτροκινητήρα του.
Τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού προέρχονται από τις premium κατηγορίες της μάρκας ενώ τα βασικά συστήματα Audi pre sense, προειδοποίηση αναχώρησης λωρίδας, υποβοήθηση στροφής και υποβοήθηση swerve διατίθενται στον βασικό εξοπλισμό.

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.