Άνοδος 24% στις παγκόσμιες πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων για τη Volkswagen

Η Volkswagen συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό τη μετάβαση της στην ηλεκτροκίνηση, κάτι που αποδεικνύουν και οι υψηλές πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων. Κατά το 2022 η μάρκα διέθεσε 330.000 μονάδες αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων (Battery Electric Vehicles – BEVs), κάτι που ισοδυναμεί με μια αύξηση της τάξης του 23,6% σε σχέση με το 2021.

unicars vw cyprus electric carsΣυνολικά, οι παραδόσεις αυτοκινήτων της Volkswagen κατά το 2022 με όλους τους τύπους μετάδοσης κίνησης έφτασαν τα 4,56 εκατομμύρια οχήματα, με τον κατάλογο παραγγελιών που δεν έχουν παραδοθεί να παραμένει ιδιαίτερα γεμάτος. Στην Ευρώπη, περίπου 640.000 πελάτες έχουν κάνει παραγγελίες για μοντέλα Volkswagen σε όλους τους τύπους κίνησης (άνοδος  +18%).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της VW

Η πορεία της VW είναι σαφής. Με τη στρατηγική ACCELERATE, η Volkswagen επιταχύνει τον ρυθμό της ηλεκτρικής της εκστρατείας με δέκα νέα ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2026. Η μάρκα διαθέτει το μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο ηλεκτρικών μοντέλων στην αγορά και μέχρι το 2026 θέλει να έχει το κατάλληλο προϊόν σε κάθε κατηγορία.

Τα πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα ID της Volkswagen έχουν θετική ανταπόκριση στην παγκόσμια αγορά με περίπου 170.000 μονάδες να έχουν παραδοθεί το 2022, με το ID.4 να κατέχει ηγετική θέση στον Όμιλο της VW. Η Volkswagen έχει ήδη φτάσει σε ένα πρώτο στόχο στην εκστρατεία της για την ηλεκτρική κινητικότητα. Από τότε που το πρώτο ID.3 παραδόθηκε σε πελάτη τον Σεπτέμβριο του 2020, η Volkswagen έχει παραδώσει περισσότερα από 580.000 μοντέλα ID. σε όλο τον κόσμο.

Παρά το δύσκολο περιβάλλον της αγοράς, η Volkswagen παρέδωσε περίπου 4,56 εκατομμύρια οχήματα σε όλους τους τύπους κίνησης στους πελάτες το 2022. Τα SUV είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη κατηγορία της αγοράς, με το μερίδιο στις συνολικές παραδόσεις να έχει αυξηθεί κατά 45%. Στις ΗΠΑ, πάνω από το 80% των παραδόσεων της Volkswagen ανήκει στην κατηγορία των SUV ενώ στην Ευρώπη, το T-Roc, ήταν το όχημα με τις περισσότερες πωλήσεις.

top 10: Δέκα SUV μέχρι 20,000 στην Κύπρο

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.