30 χρόνια ŠKODA και Volkswagen Group

Για την Skoda Auto η 28η Μαρτίου σηματοδότησε την 30ή επέτειο ενός σημαντικού γεγονότος. Είναι η μέρα στην οποία το 1991 υπεγράφη η συμφωνία στης Skoda με τον Όμιλο της Volkswagen.

30 ΧΡΟΝΙΑ ŠKODA ΚΑΙ VOLKSWAGEN GROUPΑπό τότε, ο κατασκευαστής αυτοκινήτων από τη Mladá Boleslav έχει εξελιχθεί σε έναν δυναμικά αναπτυσσόμενο παγκόσμιο οργανισμό που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 αγορές παγκοσμίως. Η Skoda Auto προσφέρει επί του παρόντος δέκα εκδόσεις μοντέλων ενώ πέρυσι παρέδωσε περισσότερα από ένα εκατομμύριο οχήματα στους πελάτες για έβδομη συνεχόμενη χρονιά.

SKODA MODEL RANGE 2021Ο Thomas Schäfer, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Skoda Auto, τονίζει για την μεγάλη αυτή επέτειο: «Η ενσωμάτωση της Skoda Auto στον Όμιλο Volkswagen είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα επιτυχούς μετασχηματισμού στην Τσεχική Δημοκρατία και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Με αποφασιστικότητα, προνοητικότητα και θάρρος, τα άτομα που εμπλέκονταν εκείνη τη στιγμή χάραξαν τη σωστή πορεία για την εντυπωσιακή ανάπτυξη της Skoda Auto. Σήμερα, η εταιρεία αντιπροσωπεύει το 5% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της Τσεχικής Δημοκρατίας και το 9% των εξαγωγών της χώρας. Η μάρκα αποτελεί επίσης ένα πραγματικό πλεονέκτημα για τον Όμιλο Volkswagen. Με το πρόγραμμα NEXT LEVEL, κάνουμε τα επόμενα βήματα για να οδηγήσουμε την εταιρεία με επιτυχία στη νέα δεκαετία και επικεντρωνόμαστε τόσο στην επέκταση της γκάμας όσο και στο άνοιγμα νέων αγορών.»

30 ΧΡΟΝΙΑ ŠKODA ΚΑΙ VOLKSWAGEN GROUPΣτα 30 χρόνια κάτω από την ομπρέλα του Ομίλου Volkswagen, η Skoda Auto έχει επεκτείνει το εργατικό της δυναμικό από 17.000 υπαλλήλους το 1991 σε περίπου 42.000 υπαλλήλους παγκοσμίως, σήμερα. Η δυναμική ανάπτυξη της Skoda Auto αντικατοπτρίζεται και στις παγκόσμιες πωλήσεις της. Το 1991 διέθεσε 172.000 οχήματα ενώ πέρυσι, ο αριθμός αυτός έχει εξαπλασιαστεί!. Εκτός από τις τρεις χώρες όπου παράγονται τα αυτοκίνητα της Skoda Auto, η εταιρεία κατασκευάζει επίσης στην Κίνα, τη Ρωσία, τη Σλοβακία και την Ινδία, κυρίως μέσω συνεργασιών του Ομίλου, καθώς και στην Ουκρανία σε συνεργασία με ένα τοπικό συνεργάτη.TOP 10: Τα 10 φθηνότερα SUV της Κυπριακής αγοράς

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.