120 χρόνια επιτυχίες για τη ŠKODA Motorsport

Για την επέτειο των 120 χρόνων ζωής της, η ŠKODA Motorsport τιμά τις πολλές επιτυχίες της στις διεθνείς πίστες αγώνων και ειδικές διαδρομές της γης. Με διάφορες εκδηλώσεις, η Skoda προβάλλει τα μοντέλα αλλά και τις μεγαλύτερες τους επιτυχίες από το 1901 μέχρι σήμερα με παρουσιαστή τον Τσέχο  πρωταθλητή ράλι Jan Kopecký.

120 ΧΡΟΝΙΑ ŠKODA MOTORSPORT Η ιστορία της επιτυχίας της εταιρείας από την Mladá Boleslav στο διεθνές μηχανοκίνητο αθλητισμό ξεκίνησε στις 27 Ιουνίου 1901, όταν ο Narcis Podsedníček συμμετείχε στον Μαραθώνιο Παρισιού-Βερολίνου με μοτοσικλέτα Laurin & Klement Type B ενώ τα επόμενα χρόνια οι μοτοσυκλέτες της τότε άγνωστης τσεχικής μάρκας κατέκτησαν περισσότερες νίκες αλλά και τον ανεπίσημο τίτλο παγκόσμιου πρωταθλήματος το 1905.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της SKODA

120 ΧΡΟΝΙΑ ŠKODA MOTORSPORT Τα αυτοκίνητα της νεοεμφανιζόμενης εταιρείας απέδειξαν επίσης τις ικανότητες τους τόσο σε αγώνες αντοχής μεγάλων αποστάσεων όσο και σε ορεινούς αγώνες αλλά και στις πίστες.

120 ΧΡΟΝΙΑ ŠKODA MOTORSPORT Από το 1925 η εταιρεία συνέχισε να μαζεύει επιτυχίες με την επωνυμία ŠKODA, παίρνοντας αρχικά νίκες σε μεγάλους αγώνες όπως το Ράλι Monte Carlo και ο 24ωρος αγώνας στο Spa-Francorchamps του Βελγίου, μέχρι πρωταθλήματα ράλι κατά τη δεκαετία του 1970 και 1980 ενώ ήρθε και η κατάκτηση του τίτλου στο European Touring Car Championship.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκλεψαν τον Lando μας στο Wembley…

Τα τελευταία 30 χρόνια, η ανάπτυξη της ŠKODA AUTO ως μέρος του Ομίλου Volkswagen έχει φέρει πολλές επιτυχίες, με το ŠKODA FABIA Rally2 evo να μαζεύει τίτλους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι αλλά και σε πολλά εθνικά πρωταθλήματα.

Μέρος της ιστορίας αυτής φυσικά είναι και η μεγάλη γκάμα τεχνολογικών καινοτομιών με μοντέλα με κίνηση τόσο στους εμπρός και πίσω τροχούς όσο και με τετρακίνηση.

Σε ένα βίντεο, που δημιουργήθηκε για το σκοπό αυτό, ο οδηγός ράλι Jan Kopecký μαζεύει πέντε θρύλους από τα τελευταία 120 χρόνια του μηχανοκίνητου αθλητισμού για μια βόλτα. Πρώτα δοκιμάζει το Laurin & Klement FC από το 1908, ενώ στη συνέχεια οδηγεί μοντέλα όπως τα θρυλικά ŠKODA 130 LR Type 745 από το 1984, το ŠKODA FAVORIT 136 L αλλά και το ŠKODA FABIA Rally2 evo που αγωνίζεται στις μέρες μας.

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.